imagine articol

Clubul nostru a început cu succes proiectul One Team al Euroligii

În fiecare sezon, echipele participante în Euroligă și EuroCup iau parte la proiectul de incluziune socială One Team. Prin această inițiativă, cluburile se apropie de acea parte a comunității care are atât de multă nevoie de atenție.

 

Astfel, U-Banca Transilvania a început o colaborare cu Special Olympics, fundația care schimbă viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale, încercând să creeze o lume mai bună prin acceptarea și integrarea lor în societate. Cu alte cuvinte, Special Olympics încurajează pregătirea sportivă pe tot parcursul anului și organizează competiții într-o varietate de sporturi de tip olimpic pentru copiii și adulții cu dizabilități intelectuale.

 

Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilități intelectuale în întreaga lume, din care circa 130.000 în România. Special Olympics România își dorește, încă de la înființarea sa din 2003, să ajungă la fiecare dintre ei și familiile lor printr-o gamă largă de competiții, cursuri, proiecții (evaluări) de sănătate și evenimentele de strângere de fonduri.

 

Clubul nostru rezonează perfect cu o astfel de inițiativă, așa că am început deja primele antrenamente. 15 persoane, de vârste diferite, au făcut antrenamente de baschet sub îndrumarea antrenorilor de la Academia U-BT. 

Prima ședință s-a desfășurat într-o atmosferă cât se poate de pozitivă, iar membrii Special Olympics au avut parte de un antrenament de pase și aruncări la coș. Am constatat, cu bucurie, că mulți dintre ei au mai jucat baschet și că îndrăgesc acest sport, așa că îi așteptăm inclusiv la meciurile noastre.

 

Până atunci, antrenamentele vor continua săptămânal. 

 

Sergiu Popa, antrenor responsabil cu implementarea proiectului One Team

Pentru prima dată am lucrat cu un grup de persoane cu dizabilități și trebuie să recunosc că am avut emoții. Cu toate acestea, a fost mai ușor decât mă așteptăm și a fost o plăcere să văd interes, determinare, dedicare și satisfacție pe chipul acelor oameni. Am simțit emoție și bucurie din partea lor, sentimente pe care noi vrem să le trezim prin acest program “One Team”.

HAIDE "U"
16

Parteneri