imagine articol

Trei dintre juniorii de la Academia U-BT fac pasul spre prima echipă

U-Banca Transilvania își completeaza lotul pentru sezonul viitor cu trei dintre cei mai de perspectivă juniori ai academiei noastre. Este vorba despre Andrei Cepoi, Darius Miron și Tudor Tancău.

Andrei a început baschetul cu antrenorul Sergiu Popa și va împlini 16 ani pe data de 9 octombrie. Cepoi măsoară 1.86 metri și joacă pe postul de fundaș, fiind component al naționalei României care a promovat în Divizia A la categoria U16. Pe plan național, sportivul a fost ales în echipa ideală a turneelor finale U14, U15 și U16. Andrei a fost selecționat în 2022 la Junior NBA Camp, care a avut loc la Roma. 

Originar din Cluj-Napoca, Darius Miron s-a născut pe 5 februarie 2009 şi a ajuns la Academia U-BT când avea 9 ani. Darius măsoară 1.93 metri şi evoluează pe poziția de fundaș. El s-a regăsit în echipa ideală a turneelor finale de la categoriile U13, U14 şi U15. Până acum la categoriile de juniori, Miron are o medalie de argint şi una de bronz, fiind desemnat Team MVP în cadrul EYBL. În aceeași competiție europeană, Darius a fost numit de două ori în echipa ideală. 

În schimb, Tudor Tancău este originar din Bacău. Acolo a și început baschetul, apoi și-a continuat cariera la Academia U-BT. Măsoară 2.06 metri, joacă pe postul de pivot și s-a născut în prima zi a anului 2009. Tudor a ieșit vicecampion național la U15, iar la acel turneu final a fost desemnat cel mai bun recuperator. În plus, s-a regăsit în echipa ideală a competiției. 


Andrei Cepoi, jucător U-Banca Transilvania 

Această nouă etapă reprezintă pentru mine ocazia de a confirma încrederea pe care am primit-o din partea clubului. De abia aștept să încep antrenamentele, unde voi da de fiecare dată maximum pe teren. Planul meu este acela de a munci în continuare și de a mă dezvolta învățând de la cei mai buni, antrenori si jucători. Nu în ultimul rând, doresc să le mulțumesc celor care m-au pregătit și m-au susținut de la început! Haide “U”!

Darius Miron, jucător U-Banca Transilvania

Pentru mine înseamnă un pas important în cariera mea pentru că am ocazia de a mă antrena și de a vedea ce înseamnă baschetul la acest nivel. Îmi doresc să ajung un jucător de baschet profesionist. Am muncit pentru această oportunitate și visam să trăiesc un astfel de moment încă de când eram mic. 

Tudor Tancău, jucător U-Banca Transilvania 

Pentru mine, trecerea la echipa mare este cel mai mare pas pe care l-aș putea face și mă bucur că mă pot alătura lotului de seniori. Voi încerca să dau tot ce pot. Din start, planul meu a fost să ajung aici și îmi doresc să rămân cât mai mult posibil.

Parteneri