imagine articol

Ryan Turcott la "U" Mobitelco

"U" Mobitelco a demarat o colaborare cu tehnicianul american Ryan Turcott, care se va ocupa de dezvoltarea individuala a juniorilor din cadrul clubului.

Turcott a mai avut contacte cu baschetul romanesc, fiind implicat in programul NBA Development "Summer Camp Performbaschet" organizat la Brasov la inceputul acestei luni. Director adjunct al "The Children of the World 2010 Camp" (Turcia), Turcott face parte din staff-ul tehnic al University of La Verne "Leopards" si colaboreaza cu Federatia de Baschet din Turcia in programul "12 Giant Men Basketball Camps" in calitate de antrenor.Mircea Cristescu: "Asa cum s-a vazut pana acum, stategia noastra de dezvoltare continua, credem ca este momentul pentru a incerca sa dam valoare copiilor aducand o alta mentalitate si o alta maniera de a vedea baschetul. Am inceput colaborarea cu un antrenor american, Ryan Turcott, care nu e strain de baschetul romanesc. El a facut parte din programul NBA Development, care deja a avut o actiune la Brasov. In urmatoarea luna, vom face radiografia a ceea ce avem, speram sa putem continua impreuna pentru a obtine cat putem de mult de la copiii si juniorii pe care ii avem". Ryan Turcott: "In cadrul clubului ma voi ocupa de dezvoltarea individuala a jucatorilor tineri, atat in ceea ce priveste partea tehnica, cat si cea fizica. Voi fi de asemenea antrenor secund al unora dintre echipele clubului. Imi doresc sa ajut U Mobitelco sa isi imbunatateasca toate aspectele legate de joc, sa ramana in continuare cel mai bun club de baschet din Romania. De asemenea, sper ca U Mobitelco sa devina cunoscuta in Europa drept una dintre scolile de baschet de elita. Pare usor de spus, insa stiu ca va fi nevoie de multa munca, va trebui sa ajutam toti jucatorii sa perceapa nivelul de vointa de care este nevoie pentru a atinge acest nivel.

Toti antrenorii si copiii din cadrul clubului m-au primit cu bratele deschise si le sunt foarte recunoscator pentru acest lucru. Jucatorii sunt foarte dornici sa invete, ceea ce face lucrurile mult mai simple pentru mine. Razvan Cenean si Mircea Cristescu si-au pus toata increderea in mine, asa ca voi da tot ce pot pentru a creste valoarea individuala a fiecarui jucator din cadrul clubului.

Cred ca baschetul romanesc are foarte mult potential, insa, pentru a avea succes international, Romania trebuie sa isi schimbe cultura baschetbalistica. Este necesara o abordare mai atletica, in forta, este nevoie de mai multa comunicare si, lucru foarte important, competitie. Chiar astazi am vorbit cu jucatorii de la echipa U18 a clubului despre neacceptarea infrangerii. Baschetbalistii romani pot fi foarte buni, insa accepta infrangerea prea des. Pentru a ajunge la nivelul Serbiei, Spaniei, Statelor Unite sau Croatiei de exemplu, indarjirea si vointa trebuiesc duse la un alt nivel".

FOTO: bayofplentytimes.co.nz

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit