imagine articol

Meciuri amicale in Serbia

Echipele de U15 (copii nascuti in '96) si minibaschet (copii nascuti in '99-2000) ale clubului nostru au sustinut meciuri amicale, in Serbia, in perioada 18-20 aprilie in compania echipelor similare ale cluburilor Partizan Belgrad, FMP Belgrad si Flash Belgrad.

FMP Belgrad este campioana Serbiei la cele 2 categorii de varsta.

Juniorii au fost insotiti de antrenorii Razvan Cenean, Simona Musat si Mioara Iurian.

Mircea Cristescu, presedinte executiv: "Pentru a pregati cat mai bine jucatorii nostri si pentru a avea o imagine la ceea ce inseamna baschetul practicat de "U" Mobitelco, la nivel international, am plecat intr-un turneu amical in Serbia unde vom intalni echipele Partizan Belgrad, FMP Belgrad si Flash Belgrad. Flash Belgrad, chiar daca pare un club nou creat, spre exemplu a invins la nivel de juniori Steaua Rosie Belgrad, la peste 10 puncte, acum cateva zile. Baschetul sarbesc e recunoscut ca fiind unul foarte puternic, scoala sarbeasca de asemenea si ne dorim sa ne batem si sa ne comparam cu cei mai buni. Am trimis la acest turneu 2 categorii de varsta minibaschet si U15. Sigur, va fi un test util si ii asteptam acasa cu cat mai multe victorii."

Rezultate

Ziua 1

vs Flash Belgrad 68-48 (U15)vs Flash Belgrad 42-53 (Minibaschet)Razvan Cenean, antrenor: Au fost doua meciuri bune, extrem de fizice, dar copii au raspuns foarte bine la indicatiile de pe banca. Asteptam acum partidele cu Partizan si FMP Belgrad.

Ziua 2

vs Partizan Belgrad 64-63 (Minibaschet)Mioara Iurian, antrenoare: Felicit toti jucatorii pentru felul cum au abordat jocul si cum s-au daruit pe teren.

La U15 clubul Partizan a anulat meciul inainte cu cateva ore din cauza unor accidentari, astfel s-a jucat impotriva echipei U16 (nascuti 1995-1996) a clubului CERAK Belgrad, ocupanta locului 5 in campionatul Serbiei.

vs CERAK Belgrad U16 42-70 (U15)Razvan Cenean, antrenor: Diferenta de varsta si ora improprie (22:00, ora 23 in Romania) si-au pus amprenta asupra jocului. Copiii au plecat relaxati in acest meci si nu au fost concentrati 100%. Totusi a fost un meci din care am avut multe de invatat atat din punct de vedere fizic cat si mental.

Ziua 3

vs FMP Belgrad 51-53 (Minibaschet)A fost un meci pierdut in ultima secunda dupa o aruncare de la mare distanta.

vs FMP Belgrad - campioana Serbiei - 58-75 (U15)

Declaratii dupa turneu

Antrenorii Mioara Iurian si Razvan Cenean considera meciurile disputate ca fiind extrem de utile. "Am vazut un alt stil de joc fata de cel practicat in campionatul nostru. Din fericire am reusit sa ne adaptam si sa facem fata acestor jocuri. Felicitam echipele pentru modul cum s-au daruit si speram ca aceste trei meciuri sa fie o experienta interesanta si care sa-i ajute in viitor."

Mircea Cristescu: Dupa acest turneu putem spune ca nu suntem chiar foarte departe de baschetul sarbesc. Ei au un mare avantaj datorita staturii lor mai masive, dar bineinteles in timp vom incerca sa compensam atat tehnic prin pregatire cat si fizic printr-o selectie mai buna a copiilor. Ne bucuram mult pentru faptul ca a fost un turneu util pentru toata lumea. Tin sa multumesc partenerului Michelin care s-a implicat la nivel de babybaschet si minibaschet si care ne sustine actiunile.

Parteneri