imagine articol

JUNIORI: Patru echipe din cinci, calificate în Faza Semifinală!

La patru dintre categoriile de juniori s-a încheiat Faza de Calificare, iar patru din cele cinci echipe înscrise de clubul nostru la aceste categorii au reușit să se califice în Faza Semifinală. Ba mai mult, trei dintre echipe au încheiat grupele pe primul loc, două fiind chiar neînvinse în acest sezon!

La categoria Under 13, prima echipă a clubului nostru, condusă de pe margine de antrenorii Mioara Iurian și Andrei Cosma, a depășit toate adversarele din Grupa 2, având o linie de clasament impecabilă: 10 victorii, 0 înfrângeri, coșaveraj 825-239! Acest rezultat este cu atât mai valoros cu cât în grupă a evoluat și campioana de la minibaschet, LPS Bihorul Oradea.

Cea de-a doua echipă înscrisă la Under 13, formată din sportivi în vârstă de până la 12 ani și antrenată de Sergiu Popa și Andrei Marchiș, au luptat de la egal la egal cu adversarii lor mai mari și au reușit să culeagă patru victorii, suficiente pentru a se clasa pe locul al 4-lea, calificant în Faza Semifinală. Mici noștri sportivi intră astfel în compania selectă a primelor 16 echipe la o categorie de vârstă superioară!

La categoria Under 14, echipa noastră, antrenată de Sergiu Popa, a pierdut un singur meci, în compania rivalei din ultimii ani, CSȘ Sighetu Marmației, acumulând nouă victorii. Cu această linie de clasament, sportivii noștri ocupă locul secund în Grupa 2, calificându-se în Faza Semifinală.

La categoria Under 16, clubul nostru a avut înscrise de asemenea două echipe. Prima dintre ele, U-BT 1, antrenată de Mihai Popa, s-a văzut învinsă o singură dată, însă, în ciuda acestui eșec, a încheiat Grupa 4 a Fazei de Calificare pe primul loc.

Cea de-a doua echipă, formată din sportivi cu un an mai mici și pregătită de Simona Mușat și Tudor Dumitrescu, a cules doar două victorii, insuficiente pentru a se califica la Faza Semifinală. U-BT 2 s-a clasat pe locul al 5-lea. Ei vor evolua în continuare in Faza de Recalificare, aceștia având astfel șansa unei calificări la Turneul Final, dacă vor câștiga Faza de Recalificare și turneul ulterior.

La categoria Under 18, sportivii noștri, antrenați de Horia Pascu și Branko Cuic, a câștigat toate jocurile, clasându-se pe primul loc în Grupa 1 a Fazei de Calificare. Astfel, băieții noștri abordează Faza Semifinală cu un moral foarte bun, în ciuda numeroaselor accidentări care au afectat calitatea antrenamentelor și a jocurilor. De asemenea, majoritatea sportivilor de la această categorie au evoluat și la Under 20 și Liga I, oboseala punându-și amprenta asupra evoluțiilor baschetbaliștilor.  

La categoriile Under 20 și Liga I, Faza de Calificare este în plină desfășurare.

În perioada următoare, vor fi stabilite grupele Fazelor Semifinale, pe care le vom anunța în scurt timp. La categoriile Under 13 și Under 14, Faza Semifinală se va disputa sub forma a patru turnee, în timp ce la Under 16 și Under 18 vor fi meciuri tur-retur.

Parteneri