imagine articol

Haide "U", la grădi!

Galerie foto de exceptie, in sectiunea rezervata

O parte din membrii echipei de baschet "U" Mobitelco BT au vizitat astăzi dimineaţă grădiniţa "Mica Sirenă" din cartierul Grigorescu. Cei opt jucători prezenţi, plus antrenorul echipei, Marcel Ţenter, şi preşedintele clubului, Mircea Cristescu, au fost aşteptaţi de cei aproape 300 de copii ai grădiniţei, care cîntau imul clubului "U" - "Slavă ţie, studenţie". Vizita baschetbaliştilor face parte din programul educaţional Kalokagathia, implementat la nivel naţional în 2002, un program de stimulare a interesului pentru educaţie fizică şi sport în rîndul copiilor preşcolari şi al şcolarilor mici.

Primii parteneri din acest program ai grădiniţei "Mica Sirenă" au fost baschetbalişii de la "U" Mobitelco BT, iar în cele ce urmează alte echipe de fotbal, volei, handbal etc. vor vizita copiii de aici. "Programul a fost creat pentru ca sportivi care practică diverse sporturi să viziteze grădiniţele, să îi familiarizeze pe copii cu sportul de la vârste cît mai mici, să îi încurajeze să facă cât mai multă mişcare", spune Mariana Miclea, directoarea grădiniţei "Mica Sirenă".

Potrivit acesteia, echipa de baschet "U" Mobitelco BT a fost prima echipă care a vizitat copiii de la grădiniţa din Grigorescu, urmînd ca alte formaţii, de fotbal, volei etc. să treacă pe aici. "Programul se va desfăşura pe parcursul întregului an şcolar. Sînt sigură că cei mici îşi vor aminti aceste vizite, peste ani de zile, şi nu neapărat vreo poezie pe care au învăţat-o", a mai decarat Mariana Miclea.

Aşteptaţi cu tort şi multe întrebări

Baschetbaliştii de "U" Mobitelco BT au fost întîmpinaţi în vizita lor de copii din mai multe grupe ale grădiniţei, au asistat la un mic spectacol organizat de aceştia, care include chiar şi un dans al majoretelor. Apoi copiii au simulat o conferinţă de presă, unde sportivii au fost nevoiţi să răspundă întrebărilor copiilor. Unde au fost la grădiniţă?, Le-a plăcut acolo?, Cum s-au apucat de baschet?, Au copii?, Ce trebuie să facă să ajungă şi ei sportivi? au fost doar unele curiozităţi ale celor mici. La final, fiecare sportiv de la "U" Mobitelco BT le-a arătat celor mici cum se face aruncarea la coş, iar echipa a primit un tort în formă de "U" din partea grădiniţei.

"De cînd au aflat că urmează să fie vizitaţi de jucătorii de la "U" Mobitelco BT, toţi copiii au fost foarte nerăbdători. Ne bucurăm că au venit la grădiniţă şi că îi încurajează în acest fel să facă mişcare şi sport. Sîntem fanii lor şi, cu siguranţă, vom merge cu copiii şi la un meci de-al echipei, cel puţin", a spus Dalina Har, educatoare la "Mica Sirenă". Aceasta a mai spus că o mare parte dintre copiii de la grădiniţă fac dansuri, fotbal, balet, karate şi înot.

Preşedintele clubului, Mircea Cristescu, a invitat la final echipa de majorete a grădiniţei să danseze la unul din meciurile lor.

Text: Laura Sutea, ftr.roFoto: Nagy Melinda

Parteneri