imagine articol

Educație juridică, un nou workshop dedicat Academiei U-BT

Începând cu anul 2019, am extins implicarea Academiei U-BT și în afara sferei baschetbalistice, într-o abordare integrată, complexă și profesionistă a programelor de juniori. Scopul este de a crea și dezvolta atât sportivi de succes, cât și oameni responsabili, echilibrați și implicați.

Începând cu luna octombrie, juniorii noștri au participat la trei workshop-uri menite să îi dezvolte atât din punct de vedere sportiv, cât și personal:

  • Prevenția accidentărilor și recuperarea după efort
  • Importanța nutriției în viața unui sportiv
  • Instincte - emoții - sentimente

Continuăm seria de workshop-urilor dedicate juniorilor din cadrul Academiei U-BT abordând tema Educației Juridice. Astfel, în data de 27 ianuarie, la Tribunalul Cluj, judecătorul Cristi Danileț va deschide dialogul despre legi, drepturi și îndatoriri, organizarea statului și modul de funcționare al justiției.

Cristi Danileţ își desfășoară activitatea în sistemul de justiție din anul 1998. El a fost doi ani consilier al ministrului justiției, șase ani membru în Consiliul Superior al Magistraturii și în prezent este judecător la Tribunalul Cluj, specializat în materie penală.

Este cunoscut pentru opiniile sale publice privind independența justiției și responsabilizarea magistraților.

Acum cinci ani a fondat asociația neguvernamentală „Voci pentru Democrație și Justiție” (www.vedemjust.ro) prin intermediul căreia se implică în viața publică. Cel mai cunoscut program al acestei organizații este  EDUIURIS – educație juridică pentru copii și tineri (www.educatiejuridica.ro).

Parteneri