Fidelitate. Onoare. Respect. Tradiție.
#IubimBaschetul
2023-2024
Un nou sezon istoric!
Pentru al doilea an la rând, U-Banca Transilvania a luat parte în EuroCup, a doua competiție europeană ca valoare. Experiența din sezonul precedent și-a spus cuvântul, iar echipa noastră a plecat la drum mult mai pregătită. Au apărut modificări de lot, dar jucătorii au creat o chimie unică încă din primele săptămâni. Cu același obiectiv în minte, baschetbaliștii clujeni au debutat curajos pe plan internațional, în vreme ce în campionat și-au depășit fiecare adversar.
2022-2023
U-Banca Transilvania domină campionatul intern și trece la următorul nivel în Europa
După succesul din Basketball Champions League, U-Banca Transilvania a trecut la nivelul următor și a făcut pasul spre 7Days EuroCup. Bineînțeles, participarea în a doua competiție continentală a impus anumite schimbări la nivelul lotului. Cu mai mulți jucători noi, clujenii au căzut într-o grupă puternică, unde s-au regăsit adversari din țările importante din punct de vedere baschetbalistic, precum Spania, Turcia sau Italia.
2021-2022
Sezonul de poveste
După ce a cucerit titlul în 2021, U-Banca Transilvania și-a stabilit noi obiective mărețe: Calificarea în premieră în grupele Basketball Champions League. Turneul care a pus la bătaie biletele pentru grupe s-a jucat într-o țară ce respiră baschet, Grecia. Trupa lui Mihai Silvășan a mizat pe un efectiv nou, dar jucătorii au creat rapid o chimie remarcabilă și au trecut pe rând de campioanele din Finlanda sau Elveția, precum și de galonata formație elenă Peristeri.
2020-2021
Din nou campioni
Este sezonul care va intra în istorie, fiind desfășurat în întregime sub semnul pandemiei de COVID-19. Baschetbaliștii noștri s-au reunit cu gânduri mari în vara lui 2020, așteptând cu nerăbdare întâlnirea cu suporterii. Mai mult, staff-ul tehnic nu a suferit modificări, însă lotul a fost schimbat din temelii.
2019-2020
O misiune neîncheiată
Prima veste bombă a verii a fost anunțul că Duško Vujošević, o legendă vie a Euroligii și a clubului Partizan Belgrad, va fi noul antrenor coordonator. Lotul s-a schimbat aproape în totalitate.
2018-2019
Ne trecem în cont o nouă SuperCupă a României
Faptul că nu am cucerit campionatul în stagiunea precedentă a determinat conducerea și staff-ul să apeleze la oamenii care știu să câștige. S-au dat telefoane în Statele Unite, la doi baschetbaliști de încredere. Vlad Moldoveanu a semnat primul, după aceea am bătut palma cu Kyndall Dykes.
2017-2018
O nouă Cupă a României
Din nou am schimbat lotul, la Cluj-Napoca sosind baschetbaliști precum Giordan Watson, Lasan Kromah, Željko Šakić sau Justin Gray. Singura performanță a acestei stagiuni a fost adjudecarea Cupei României.
2016-2017
O triplă istorică
Tandemul alcătuit din Kyndall Dykes și Filip Adamović a rămas la Cluj-Napoca. Lor li s-au alăturat Ousmane Barro, Max Pustozvonov, Vlad Moldoveanu și Aleksandar Rašić. Noua formație a impresionat imediat.
2015-2016
Punem șapca pe Cupă
Baschetbaliștii noștri nu s-au lăsat intimidați de atmosfera electrizantă din Arena Antonio Alexe și au cucerit Cupa României, după un Final Four de vis. În semifinale, U-Banca Transilvania a trecut de BC Mureș Târgu Mureș. În cele din urmă, jucătorii lui Țenter i-au răpus și pe leii bihoreni.
2014-2015
Primul sezon în BTarena
Echipa a revenit în competițiile europene și a inaugurat noua sală polivalentă cu o încleștare împotriva lui Trabzonspor. Turcii ne-au depășit la mare luptă, în fața a peste 5.000 de spectatori, un record la acel moment pentru baschetul clujean.
2013-2014
Bobo Pintea primește șansa de a conduce echipa
Bobo Pintea este unul dintre cei mai importanți oameni din istoria clubului nostru. Acesta a fost protagonist la toate titlurile câștigate de Universitatea. Dorin Pintea a primit funcția de antrenor principal al echipei și a luat-o de la 0.
2012-2013
Din nou în reconstrucție
Nikša Bavčević a devenit, în vara lui 2012, noul antrenor principal al Clujului. Antrenor experimentat, format în baschetul ex-iugoslav, croatul și-a propus să promoveze cât mai mulți tineri la prima echipă. Printre ei se numără Nandor Kuti. Lângă tineri a adus baschetbaliști experimentați, precum Hristo Nikolov, Sean Barnette sau DJ Wright.
2011-2012
Accidentările ne dau bătăi de cap
Accidentarea lui Tyler Morris din încleștarea cu Antwerp Giants a fost doar începutul unui calvar pentru staff-ul clujenilor. Mihai Silvășan și Paul Chetreanu s-au confruntat, la rândul lor, cu probleme medicale.
2011
Reușita lui Tyler Morris apare inclusiv pe site-ul NBA
Cu siguranță s-ar putea scrie cărți și s-ar putea realiza filme despre sezonul 2010-2011 al baschetbaliștilor noștri. Am cucerit titlul în fața Asesoftului cu o reușită care a făcut ocolul mapamondului. Tyler Morris a declanșat o isterie de nedescris printr-un coș izbutit în ultimele secunde ale partidei cu numărul șase.
2009-2010
Preambul pentru un nou titlu
Echipa noastră a traversat o nouă perioadă de reconstrucție. Maturi din punct de vedere sportiv, Mihai Silvășan și Paul Chetreanu au căpătat un rol și mai important în sistemul gândit de Marcel Țenter.
2008-2009
Protocol de colaborare între U-Mobitelco și Clubul Sportiv Universitatea
Dornici de revanșă, am pornit la drum într-un nou sezon dificil. Din păcate, am suferit un duș rece împotriva celor de la EWE Baskets Oldenburg, în tururile preliminare ale FIBA EuroChallenge.
2007-2008
Baldwin își lasă amprenta asupra echipei
U-Mobitelco a pornit la drum tot cu Miša Perišić pe bancă. Totuși, o dublă disputată împotriva celor de la PAOK Salonic în FIBA EuroChallenge a produs o schimbare importantă pe banca tehnică. Clujul le-a furat grecilor antrenorilor, TAB Baldwin semnând cu gruparea studențească.
O luăm de la capăt
Nimeni nu se aștepta ca multipla campioană a României să sufere un declin la începutul noului mileniu. Problemele financiare și-au spus cuvântul, însă “U”a primit ajutor din partea unor oameni inimoși, care nu au putut să vadă că visul frumos al baschetului masculin se năruie.
'90
Anii de glorie
Puțini știu că România este una dintre cele opt țări care au pus umărul și au fondat Federația Internațională de Baschet. Acest lucru se întâmpla în 1932. Șase ani mai târziu, copiii clujeni încep să bată mingea în curtea școlii catolice din oraș. Unii dintre ei s-au regăsit în prima echipă de baschet a Universității, creată în 1947. În 1950, clubul își schimbă denumirea în Știința Cluj, dar după un timp pe maiourile sportivilor apare din nou „potcoava”.