imagine articol

U-BT U20 a încheiat primul turneu EYBL

U-BT a disputat primul turneu al sezonului în EYBL. Competiția a fost orgaizată chiar în orașul nostru și a unit formații din Ungaria, Anglia, Slovacia sau Italia. Întrecerea a demarat luni și s-a încheiat astăzi, iar baschetbaliștii lui Horia Pascu s-au clasat pe locul V. Mai exact, alb-negrii au repurtat trei succese și o înfrângere.

Echipa noastră a jucat prima partidă marți, în compania celor de la Napoli. U-BT a fost mai puternică și a câștigat cu scorul de 68-65. Modibo Diaby a revenit cu succes la Cluj-Napoca și a izbutit 23 de puncte, 15 recuperări, 4 intercepții și 2 pase decisive. Toma Lungoci s-a evidențiat prin 14 puncte, iar David Lăpuște a pus pe tabelă 12 puncte.

Al doilea meci al zilei a adus-o pe U-BT față în față cu Inter Bratislava. Slovacii ne-au depășit cu scorul de 66-47. Toma Lungoci a avut 13 puncte, 2 pase decisive și o recuperare, în timp ce Modibo Diaby s-a evidențiat prin 10 puncte și 15 recuperări.

Miercuri dimineața, U-BT nu a întâmpinat emoții în fața englezilor de la London United, pe care i-au surclasat cu 78-45. Încă o dată, Modibo Diaby a fost principalul nostru remarcat, prin cele 17 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. Toma Lungoci a reușit 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

În final, jucătorii noștri au repurtat un rezultat pozitiv și în fața celor de la MAFC Budapesta, pe care i-au depășit cu 59-55. Modibo Diaby a izbutit o prestație la înălțime, prin cele 17 puncte, 20 de recuperări și 3 pase decisive. Toma Lungoci a adăugat 13 puncte și 3 pase decisive, iar Darius Coste a totalizat 9 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. 

Toma Lungoci a fost desemnat MVP-ul echipei U-BT, iar Modibo Diaby se regăsește în echipa ideală a turneului. 

Horia Pascu, antrenor U-BT U20

A fost un turneu reușit pentru noi, în condițiile în care am terminat cu trei victorii și o singură înfrângere. Din păcate, jocul rezultatelor a fost nefavorabil și a trebuit să jucăm doar pentru locul V. Suntem conștienți că poziția noastră ar trebui să fie alta. În multe momente ale jocului, am arătat ca o adevărată echipă, lucru care ne bucură și care ne dă speranțe pe viitor în campionatul U20. Ne bucurăm că am avut aportul lui Diaby, căruia ținem să îi mulțumim cu toții. Îi urăm succes la Steaua mai departe. Mergem mai departe și continuăm pregătirea! 

Alexandru Pașca, jucător U-BT U20

Primul turneu EYBL a fost unul greu, exact cum ne-am așteptat. Am reușit să câștigăm trei meciuri, iar în două dintre ele am arătat un caracter puternic pe final. În schimb, cred că mai avem de îmbunătățit mai multe aspecte ale jocului nostru până la finalul sezonului.

Parteneri