imagine articol

Echipa U18 a Academiei U-BT va participa la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament

Cei mai mari dintre juniorii Academiei U-BT își vor testa forțele cu echipe de top la nivelul baschetului juvenil continental. Clubul nostru a fost acceptat în cea mai puternică competiției europeană intercluburi, Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament (ANGT), fiind primul club din România care va participa la această competiție. 

Turneul de calificare se va desfășura în perioada 21-23 februarie 2021, la Belgrad, iar la același turneu alături de U-Banca Transilvania vor mai participa și Partizan NIS Belgrade, Crvena Zvezda mts Belgrade, Mega SoccerBet Belgrade, Buducnost VOLI Podgorica din Montenegru, Cedevita Olimpija Ljubljana din Slovenia, Lokomotiv Kuban Krasnodar din Federația Rusă și Maccabi Tel Aviv din Israel.

Componența echipei U18 care va participa la EBANGT va fi formată din sportivi născuți 2003 și mai mici, iar echipa va fi condusă de Milorad Perovic asistat de Horia Pascu.

Academia U-BT a fost fondată în sezonul 2007-2008, iar în prezent se formează peste 400 de sportivi în cadrul Academiei, la toate categoriile de vârstă, de la baby baschet până la U18.

Participarea la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament vine ca o încununare a tuturor eforturilor depuse atât de conducerea clubului cât și de toate părțile implicate: antrenori, sportivi, părinți, sponsori și parteneri, pentru a forma sportivi de înaltă performanță și a fi un model la nivel național și european.

Parteneri