imagine articol

Calificare în Play-Off-ul EYBL pentru U-BT U16

U-BT U16 a strălucit în primul turneu al anului. Juniorii noștri s-au deplasat în acest sfârșit de săptămână la Budapesta, acolo unde au disputat un nou turneu EYBL. Elevii lui Răzvan Cenean au obținut calificarea în Play-Off.

U-BT a repurtat trei victorii și o înfrângere la competiția care a demarat vineri, cu partida împotriva celor de la Știința București. Derby-ul grupei a fost adjudecat de formația din capitală, care ne-a învins cu 67-56. Meciul a fost unul disputat în debut, apoi Știința și-a impus ritmul. Bucureștenii ne-au condus la aproape 20 de puncte, însă am redus din diferență pe final. Din păcate, a fost prea târziu. Akos Szenkuti a contabilizat 23 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive.

Tot vineri, alb-negrii și-au luat revanșa și i-au depășit pe cehii de la USK Praga, scor 48-35. Partida nu a oferit multe reușite pe tabela de marcaj, iar băieții noștri au intrat la cabine sub adăpostul unui ecart liniștitor, 32-15. Ulterior, clujenii nu au făcut alți pași greșiți. Alexandru Bințințan a strâns 15 puncte și 11 recuperări, pe când Akos Szenkuti s-a evidențiat prin 10 puncte, 3 recuperări și 2 assist-uri. 

+ 3

Duelul cu Sopron Academy a fost unul dificil. Am condus întâlnirea de sâmbătă cu 18-11, apoi maghiarii și-au revenit în actul secund. S-a mers cap la cap până în final, când U-BT a gestionat mai bine situația pe teren. Akos Szenkuti s-a evidențiat cu 24 de puncte, 16 recuperări și 6 pase decisive. Alexandru Bințințan a strâns 14 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri. Rareș Trandafir și Daniel Mureșan au combinat pentru 18 puncte.

În ultimul joc, U-BT a făcut instrucție cu BBA Komarno, scor 92-47. Juniorii lui Răzvan Cenean s-au instalat repede la conducere și nu au redus din turația motoarelor până la ultimul fluier. Ianis Domocoș a totalizat 17 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Akos Szenkuti a adăugat 15 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

La finalul turneului s-au acordat și premii. Mai exact, Akos Szenkuti a fost desemnat All Star al turneului, în vreme ce MVP-ul echipei este Alexandru Bințințan. 

U-BT încheie astfel pe locul doi grupa în sezonul regulat EYBL. Până acum, băieții noștri au un bilanț de șapte succese și un eșec în competiție. 

Răzvan Cenean, antrenor U-BT U16

Nu poate decât să ne bucure un rezultat ca acesta. Ne-am calificat în Play-Off-ul EYBL. Ne-am îndeplinit obiectivul cu un bilanț de șapte victorii și o înfrângere. La acest turneu am jucat de la meci la meci tot mai bine. Am făcut mari sacrificii din punct de vedere fizic. Îi felicit din suflet pe băieți, sunt mândru de felul în care au prestat pe teren. Mă aștept ca în următoarea perioadă să joace cu mai multă încredere și să bifăm rezultate la fel de bune. 

Akos Szentkuti, jucător U-BT U16

A fost un turneu puternic, unde din păcate, în prima zi de competiție, am suferit o înfrângere, dar am reușit să ne revenim și să câștigăm alte trei meciuri, obținând calificarea în Play-Off.

Ianis Domocoș, jucător U-BT U16

A fost un turneu foarte frumos, deoarece am reușit să ne calificăm mai departe în această competiție. Nu a fost deloc ușor, am întâlnit echipe destul de puternice. Totuși, acest lucru nu s-a dovedit a fi o problemă pentru noi. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor TailorTransylvania Recovery Center