imagine articol

U16: Două victorii și un eșec în Super Finala EYBL!

Echipa noastră de Under 16, antrenată de Branko Cuic și Mihai Racovițan, a primit un wild-card de participare la turneul Super Final al European Youth Basketball League, ultimul act al competiției, ce s-a desfășurat vineri și sâmbătă în Letonia, la Riga. Acest lucru a fost posibil în urma neprezentării unei echipe din Italia, calificată în urma Play-Off-ului, dar și a evoluțiilor unanim apreciate ale sportivilor noștri pe parcursul competiției. 

U-BT a pierdut vineri primul meci, în compania estonienilor de la Tartu Rock University, scor 71-67, câștigând următoarele două jocuri cu formații din Riga, respectiv 79-66 cu BS Riga și, mai apoi, cu Sporta Bode, 93-83.

U-BT a încheiat, astfel, sezonul european pe locul 7 la nivel continental, cea mai bună performanță la nivel de juniori a unei echipe de club românești. 

Pentru acest turneu, lotul de jucători deplasat la Riga i-a cuprins pe Alexandru Turdean, Octavian Paul Niste, Alexandru Cristian Drăgan, David Zăpârțan, Dan Sucală, Andrei Bogdan Sfîrlea, Darius Sorin Coste, Modibo Diaby, Alexandru Ștefan Pașca și Robert Cristescu.

BRANKO CUIC, antrenor U-BT:

Thumbnail

”A fost un turneu foarte bine organizat și este o onoare pentru echipa noastră să ajungă să evolueze la acest nivel, de Super Final. Am avut ocazia să jucăm cu echipe din țări puternice în baschet și am avut un bilanț de două victorii și o înfrângere la patru puncte diferență, așadar nu pot să spun că nu sunt satisfăcut. Totuși, eu cred că puteam să jucăm mai bine. Îi felicit pe băieți, este cel mai bun rezultat al tuturor echipelor noastre. Am profitat de această ocazie pentru a avea niște meciuri strânse, pentru a vedea cum gestionăm ultimele minute, lucru care ne lipsește în campionat și ne va ajuta în vederea turneelor finale din România”.

Parteneri