imagine articol

U-BT U16 a încheiat pe locul 8 play-off-ul EYBL

U-BT a participat în acest sfârșit de săptămână în Play-Off-ul EYBL. Baschetbaliștii noștri s-au deplasat în orașul maghiar Pecs și au disputat patru partide.

Clujenii au început turneul vineri dimineața, cu o confruntare pierdută în fața celor de la Balkan Botevgrad, 90-59. Akos Szentkuti a izbutit 22 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, în vreme ce Rareș Trandafir s-a evidențiat prin 8 puncte și 8 recuperări.

În al doilea joc al zilei, alb-negrii au înfruntat-o pe Știința București, în derby-ul românesc din Ungaria. Bucureștenii ne-au depășit cu 87-65, iar Akos Szentkuti a reușit 18 puncte, 5 recuperări și 2 intercepții. Alexandru Bințințan a contabilizat 11 puncte și 5 recuperări.

U-BT și-a măsurat forțele sâmbătă cu gazdele de la Ratbeger Academy, care ne-au învins cu 75-50. David Fîntînă a avut 17 puncte și 6 pase decisive, în vreme ce Vlad Ciuhuță a totalizat 11 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

În meciul care a stabilit locurile 7-8, trupa lui Răzvan Cenean a pierdut cu Budapesti Honved, scor 84-70. Alexandru Bințințan a încheiat duelul cu un double-double, alcătuit din 14 puncte și 10 recuperări. Bințințan a fost desemnat ulterior MVP-ul echipei noastre de către organizatori.

Alexandru Bințințan, căpitan U-BT U16

A fost un turneu foarte puternic și benefic pentru noi, chiar dacă nu am reușit să câștigăm. Meciurile ne-au arătat ce trebuie să îmbunătățim înainte de turneul final de săptămâna viitoare. Chiar dacă avem o perioadă scurtă între cele două turnee, sperăm să ne arătăm adevărata valoare. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit