imagine articol

U-BT 2 se alătură U-BT 1 la Turneul Final!

U-BT 2, echipa noastră de Under 16 ce are în componență sportivi mai mici cu un an decât categoria, a reușit o performanță excelentă la Turneul de Baraj, reușind să se califice între primele opt echipe ale țării la această categorie de vârstă!

Baschetbaliștii antrenați de Horia Pascu și Sergiu Popa au trecut rapid peste înfrângerea din prima zi a Turneului de Baraj de la Pitești, cu ACS 4Sports București. 

Cel de-al doilea adversar a fost LPS Bihorul Oradea, echipă ce este compusă, de asemenea, din sportivi de 15 ani. 

U-BT 2 a controlat ostilitățile din teren, punând până la pauză un avantaj liniștitor pe tabelă, de aproape 30 de puncte, scor 50-22. Până la final, a mai fost doar o formalitate.

U-BT 2 Cluj-Napoca - LPS Bihorul Oradea 83-48 (30-15, 20-8, 17-13, 16-12)

Meciul din ultima etapă a Barajului devenea, astfel, unul crucial, doar victoria fiind cea care asigura prezența în ultimul act al competiției.

Meciul a fost unul în mare parte echilibrat, însă controlat de jucătorii noștri. Piteștenii și-au jucat până la capăt șansele, însă sportivii noștri au apăsat pe accelerație ori de câte ori diferența de pe tabelă scădea sub zece puncte.

LPS CSU 2 Pitești - U-BT 2 Cluj-Napoca 56-75 (21-23, 10-24, 15-14, 7-14)

Așadar, echipa noastră se califică la Turneul Final, acolo unde, pe lângă cealaltă echipă înscrisă de clubul nostru la Under 16, U-BT 1 (antrenori Mihai Popa, Simona Mușat, Grunwald Gyorgy), vor mai participa echipele CSȘ Târgoviște, Cuza Sport Brăila, Steaua CSM EximBank București, ACS 4Sports București, BC Slam București și gazdele turneului, CSȘ 1 Sighetu Marmației. 

U-BT 1 în Grupa A, U-BT 2 în Grupa B

În cadrul Turneului Final, ce se va disputa în perioada 10-14 mai la Sala Liceului Forestier Sighetu Marmației, U-BT 1 va juca în Grupa A, alături de Steaua CSM EximBank București, ACS 4Sports Agronomia București și CSȘ 1 Sighetu Marmației.

U-BT 2 va juca în Grupa B cu CSȘ Târgoviște, BC Slam București și Cuza Sport Brăila. 

În această fază a grupelor, echipele noastre vor juca după următorul program:
Miercuri, 10 mai:

  • 15.00 BC Slam București - U-BT 2 Cluj-Napoca
  • 17.00 U-BT 1 Cluj-Napoca - CSȘ 1 Sighetu Marmației

Joi, 11 mai:

  • 11.00 U-BT 2 Cluj-Napoca - CSȘ Târgoviște
  • 13.00 ACS 4Sports Agonomia - U-BT 1 Cluj-Napoca

Vineri, 12 mai: 

  • 11.00 Cuza Sport Brăila - U-BT 2 Cluj-Napoca
  • 13.00 Steaua CSM EximBank - U-BT 1 Cluj-Napoca

Sâmbătă și duminică, primele două locuri din cele două grupe se vor încrucișa în semifinale, celelalte echipe jucând pentru clasament.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit