imagine articol

Juniorii U16 încep aventura europeană

U-BT va participa cu mai multe generații la European Youth Basketball League, una dintre cele mai importante competiții pentru academiile de baschet de pe continent. Primii care vor intra în scenă vor fi juniorii U16. Aceștia au plecat deja spre Slovacia, acolo unde vor juca turneul inaugural.

Mai exact, formația pregătită de Răzvan Cenean va disputa partidele în orașul Komarno, care este un port dunărean, situat la granița cu Ungaria. Baschetbaliștii noștri sunt repartizați în grupa A, unde vor mai evolua gazdele de la BBA Komarno, dar și Sopron Academy (Ungaria), USK Praga (Cehia), Știința București (România), MAFC Budapesta (Ungaria), NTSV-Wildcats Hamburg (Germania), Basketball Dreams Academy (Spania) sau Get Better Academy (Cehia).

U-BT nu va înfrunta toate formațiile din grupă în cadrul turneului inaugural. Drept urmare, alb-negrii vor da piept cu MAFC Budapesta, NTSV-Wildcats Hamburg, Get Better Academy și Basketball Dreams Academy.

Se cunoaște și programul încleștărilor din Slovacia:

Vineri, 12 noiembrie:

  • 14:00 MAFC Budapesta – U-BT Cluj-Napoca
  • 21:00 U-BT Cluj-Napoca – NTSV-Wildcats Hamburg

Sâmbătă, 13 noiembrie:

  • 12:00 Get Better Academy – U-BT Cluj-Napoca
  • 20:00 U-BT Cluj-Napoca – Basketball Dreams Academy

După aceste dueluri, baschetbaliștii vor reveni în țară și vor continua campionatul național. Următorul turneu EYBL este programat în luna ianuarie, la Budapesta.

Parteneri