imagine articol

Juniorii U16 au încheiat pe locul cinci turneul amical din Macedonia de Nord

Echipa U16 s-a întors luni dimineața din Macedonia de Nord, acolo unde a participat la un puternic turneu amical. Baschetbaliștii noștri au fost invitați la Memorialul  Dragan Vasilov Cevka. Acesta a fost unul dintre cei mai importanți antrenori din baschetul juvenil macedonean. El s-a stins din viață anul trecut, iar turneul memorial s-a aflat la prima ediție. 

Întrecerea a început vineri și s-a încheiat duminică, 12 septembrie. U-BT s-a clasat la final pe locul 5, după ce a înfruntat-o în ultimul joc pe Steaua Roșie Belgrad. Întâlnirea s-a terminat la scorul de 62-57, sârbii învingându-ne la mare luptă.

Practic, elevii lui Răzvan Cenean au debutat cu dreptul la întrecere și au răpus-o pe MZT Skopje la 20 de puncta diferență, 73-51. Tot vineri, alb-negrii au cedat duelul cu Academia Real Belgrad, 59-52. Sâmbătă, U-BT nu a putut să treacă de Academik Plovdiv, scor 48-40.

Turneul a reprezentat o bună verificare pentru juniorii U16, care sunt înscriși și în EYBL. Primele jocuri internaționale se vor desfășura în luna noiembrie în Slovacia.

Răzvan Cenean, antrenor U-BT U16 

A fost un turneu foarte util pentru noi, unde am întâlnit echipe puternice. În urma jocurilor am identificat lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim. Sunt mulțumit de jocul defensiv al echipei și de intensitatea cu care am jucat în toate meciurile. Haide U! 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor Tailor