imagine articol

Calificare de pe primul loc în semifinale la U16

Deși au început turneul mai greu, cu o înfrângere în fața celor de la CSM Ploiești, baschetbaliștii noștri și-au intrat în ritm la turneul final U16. Echipa pregătită de Mihai Racovițan s-a calificat în semifinalele întrecerii, după ce a obținut două victorii la rând. Ieri, gruparea ardeleană a trecut de Dan Dacian București cu 98-58. Apoi, vineri, U-BT a răpus-o pe Știința București cu 69-58.

În jocul împotriva Științei, alb-negrii au câștigat primul sfert cu 16-11. Trupa din capitală a făcut un act secund foarte bun, însă transilvănenii au înclinat balanța în favoarea lor în sferturile trei, respectiv patru. Prin cele 20 de puncte, Tudor Șomăcescu a fost cel mai bun marcator al nostru. Akos Szentkuti a realizat un double-double, prin 14 puncte și 13 recuperări, în timp ce Eduard Boldan și Radu Hanga s-au remarcat prin câte 8 puncte fiecare.

În semifinale, U-BT va da piept cu Leii București, grupare ce s-a clasat pe locul doi în grupa B. Meciul este programat sâmbătă, de la ora 15:00.

Mihai Racovițan, antrenor principal U-BT U16

Sunt foarte fericit că ne-am calificat în semifinale, însă nu trebuie să ne mulțumim doar cu atât. Victoria de astăzi este 100% meritul băieților, care au dat dovadă de caracter pe întreaga durată a partidei, indiferent că eram la conducere sau nu. Mâine ne așteaptă o partidă și mai grea și am încredere că putem să arătăm un baschet frumos și să ne continuăm drumul în acest turneu. 

Vladimir Georgescu, căpitan U-BT U16

Meciurile din grupă ne-au demonstrat că suntem în adevăratul sens al cuvântului o echipă, chiar dacă am pășit cu stângul în primul joc. În următoarele două meciuri ne-am impus și am demonstrat că merităm să fim aici. Echipa se simte bine, se simte chimia dintre noi, suntem fericiți că am obținut o victorie importantă astăzi, dar nu trebuie să uităm de ce suntem aici și suntem focusați pe partida de mâine. Avem tot ca echipă, suntem poate cea mai agresivă echipă din acest turneu. Trebuie doar să fim concentrați și să luăm fiecare meci în parte. Cheia pentru a fi campioni este să fim în primul rând o echipă și să fim focusați. 

HAIDE "U"
1

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit