imagine articol

Se cunosc participantele în campionatele de juniori și Liga I

Federația Română de Baschet a centralizat și a publicat înscrierile în campionatele de juniori pentru sezonul 2019-2020. Vă prezentăm situația la categoriile de vârstă la care clubul nostru a înscris echipe. 

Under 13
U-BT
va intra în competiție în acest sezon cu două echipe la categoria mezinilor, prima dintre ele antrenată de Mihai Popa, cealaltă de Flavius Lăpuște.

Formațiile noastre vor avea alte 47 de echipe drept competitori, sistemul competițional nefiind încă stabilit. Numărul mare de echipe înscrise la această categorie este o urmare a regulii instituite de Federația Română de Baschet prin care echipele care au participat la ediția din această vară a Campionatului Național de Minibaschet sunt obligate să se înscrie și la Under 13 pentru noul sezon.

Under 14
La fel de aglomerată este și competiția destinată generației 2006, fiind înscrise 44 de echipe, dintre care două ale clubului nostru. U-BT 1 va fi pregătită de Mihai Racovițan, în timp ce U-BT 2 va evolua sub coordonarea Simonei Mușat.

Această categorie de vârstă va fi reprezentată de clubul nostru și pe plan continental, prin participarea cu o echipă la European Youth Basketball League (detalii AICI)

Under 15
Mult mai puține cluburi au ales să se înscrie în competiția dedicată generației 2005, sportivii noștri de la U-BT urmând să intre în competiție alături de alte 27 de echipe. U-BT va fi pregătită în acest sezon de Sergiu Popa și va evolua, de asemenea, în EYBL.

Under 16
Interesul cluburilor din România este mare pentru categoria Under 16, acolo unde sunt înscrise 43 de competitoare, printre care și echipa noastră, pregătită de Horia Pascu. Juniorii noștri vor continua să evolueze și în EYBL, această generație fiind la al treilea sezon în competiția continentală.

Under 18
Campionatul Național dedicat categoriei Under 18 este, de asemenea, unul de mare interes pentru cluburi, 36 de echipe fiind înscrise în noul sezon. U-BT se va prezenta cu o echipă în care se vor regăsi mulți dintre sportivii care anul trecut au devenit campioni la Under 16, fiind coordonați în noul sezon de Milorad Perovic

Campionii de anul trecut vor fi înscriși în competiția europeană la categoria Junior, una care permite sportivi de până la 20 de ani.

Liga I
Noutatea acestui sezon este reînființarea Ligii I, cea de-a doua competiție națională dedicată seniorilor. Clubul nostru va participa cu o echipă-satelit, ce nu va avea drept de promovare. Baschetbaliștii noștri vor juca sub comanda lui Răzvan Cenean.

În Liga I s-au înscris 10 echipe, dintre care trei sunt sateliți ai prim-divizionarelor BC CSU Sibiu, CSO Voluntari și U-BT. Celelalte oponente sunt CSM Târgu Jiu, Rapid București, CSU Ploiești, CSM Ploiești, CN Aurel Vlaicu București, CS Universitatea Cluj și Agronomia București.

Perioada de înscrieri s-a încheiat la mijlocul lunii august, transferurile între cluburi fiind permise până în 5 septembrie. Competițiile vor debuta la finalul lunii septembrie sau începutul lui octombrie, detaliile despre sistemele competiționale urmând să fie anunțate de forul federal în perioada următoare. 

Parteneri