imagine articol

O victorie și trei înfrângeri pentru echipa U15 în ultimul turneu EYBL

U-BT a încheiat marți seara un nou turneu EYBL la categoria U15. Baschetbaliștii pregătiți de Sergiu Popa au fost plecați mai multe zile la Pecs, acolo unde au disputat patru meciuri. Echipa noastră se întoarce acasă cu un bilanț de o victorie și trei înfrângeri.

Sâmbătă dimineața, alb-negrii s-au duelat cu USK Praga, formație ce ne-a depășit la mare luptă, 69-64. U-BT a condus după primul sfert, cehii au intrat ulterior la cabine în avantaj, apoi s-a menținut echilibrul pe tabela de marcaj. În cele din urmă, USK a gestionat mai bine sfertul decisiv, în care clujenii au izbutit doar 9 puncte. Andi Folea a avut 24 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Ianis Domocoș s-a evidențiat printr-un double-double, alcătuit din 17 puncte și 10 recuperări.

U-BT a înfruntat-o duminică pe College Basket și a înregistrat un succes, 83-79. Băieții noștri au evoluat la înălțime în primul sfert și au continuat în aceeași notă inclusiv în sfertul al treilea. În actul decisiv adversarii ne-am copleșit și era cât pe ce să irosim un avantaj consistent. Totuși, U-BT a pus piciorul în prag și s-a impus la final. Ianis Domocoș s-a remarcat prin 20 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Hedeșiu și Alexis Petric au combinat pentru 30 de puncte.

Baschetbaliștii lui Sergiu Popa nu au emis pretenții în fața maghiarilor de la Ratgeber, care ne-au surclasat cu 110-61. Mihnea Legian a strâns 18 puncte, 2 recuperări și 2 assist-uri. Ianis Domocoș și Andi Folea au reușit câte 10 puncte fiecare.

Marți seara, U-BT a jucat cu Alpha Team Sport Sibiu, într-un derby românesc. Am profitat de un sfert secund modest al sibienilor și am condus la pauză. Ulterior ne-am pierdut concentrarea, iar Alpha Team ne-a copleșit în actul al treilea. În cele din urmă, adversarii au bifat un rezultat pozitiv, 63-54. Andi Folea a fost cel mai bun marcator al nostru, prin cele 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Ianis Domocoș a izbutit un nou double-double, alcătuit din 14 puncte și 12 recuperări.

La finalul turneului, cel mai bun jucător al echipei noastre a fost desemnat Ianis Domocoș. Aventura lotului U15 în EYBL ajunge la final. 

Sergiu Popa, antrenor U-BT U15

Încheiem turneul de la Pecs cu o victorie și trei înfrângeri. Știam că ne așteaptă un turneu dificil și pe lângă rezultatele în sine, consider că echipa a avut ceva de învățat din fiecare meci. Rămâne de văzut dacă experiența acumulată în cele două turnee europene va ajuta în dezvoltarea individuală și colectivă a acestei generații. Felicit jucătorii pentru efortul depus și pentru multele momente bune arătate în compania unor adversari puternici. 

Ianis Domocoș, jucător U-BT U15 

A fost un turneu din care am avut de învățat multe lucruri. Unul dintre acestea ar fi să luptăm până la capăt, chiar dacă o echipă este mai dominantă.

Parteneri