imagine articol

Echipa U15 a încheiat primul turneu EYBL al sezonului

U-BT U15 a participat, în aceste zile, la primul turneu EYBL al sezonului. Baschetbaliștii pregătiți de Sergiu Popa au jucat patru meciuri la Debrecen, iar competiția inaugurală s-a încheiat duminică. Formația noastră a bifat două victorii și două eșecuri.

U-BT și-a măsurat în primă instanță forțele cu Debreceni Kosarlabda Akademia, care ne-a depășit joi cu scorul de 81-67. Maghiarii ne-au surclasat încă din sfertul întâi, când au înscris cu 14 puncte în plus. Apoi, Debreceni a menținut un ritm ridicat de joc și a bifat un rezultat pozitiv. Principalul remarcat al clujenilor a fost Alexis Petric, autor a 19 puncte, 3 pase decisive și 3 recuperări. Andi Folea a izbutit 16 puncte, iar Ianis Domocoș a terminat meciul cu un double-double, alcătuit din 10 puncte, 12 recuperări și o pasă decisivă.

Ardelenii au pierdut și încleștarea de vineri, cu Inter Bratislava. Slovacii au câștigat cu 81-67. Din tabăra alb-negrilor, Alexis Petric s-a evidențiat cu 22 de puncte și 7 recuperări. Ianis Domocoș și Lorin Drăguș au contabilizat câte 9 puncte fiecare.

După două înfrângeri, trupa lui Sergiu Popa a strâns mai bine rândurile. Drept urmare, U-BT a învins-o pe Grosuplje din Slovenia cu scorul de 83-74. Juniorii noștri i-au luat tare pe adversari încă din primul sfert, încheiat la scorul de 23-7. Grosuplje și-a revenit pe parcurs, însă U-BT a gestionat perfect finalul și a obținut victoria. Alexis Petric a totalizat 18 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Ianis Domocoș și David Sucală au pus pe tabelă câte 15 puncte fiecare.

Ultima dispută ne-a adus în cale o adversară din Cehia, BCM Orli Prostejov. U-BT s-a impus 106-43 și a controlat întâlnirea în totalitate. Matei Amariei a strălucit pe teren, trecându-și în cont 24 de puncte și 17 recuperări. Andi Folea a reușit 16 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, pe când Bogdan Done și-a ajutat echipa cu 12 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

La finalul turneului, cei de la EYBL l-au desemnat pe Alexis Petric drept cel mai bun jucător al nostru. Următorul turneu EYBL pentru generația U15 va fi în luna ianuarie.

Sergiu Popa, antrenor U-BT U15

Încheiem primul turneu EYBL cu două victorii și două înfrângeri. A fost o experiență benefică pentru echipă și în mare parte ce ne-am propus, s-a și întâmplat. Ne-am dorit să fim o echipă unită, cu atitudine și să jucăm colectiv. Încă avem probleme cu începuturile de meci, altfel ne-am fi întors acasă cu mai multe victorii. Felicit jucătorii pentru efortul depus și pentru atmosfera frumoasă din echipă. Haide U!

Alexis Petric, jucător U-BT U15

A fost un turneu folositor pentru echipă și pentru moralul nostru, iar pentru mine personal a fost o experiență nemaipomenită. Sunt puțin dezamăgit că am pierdut două meciuri pe care cred că le puteam câștiga, dar data viitoare ne vom strădui să ne concentrăm și să îi batem. 

Parteneri