imagine articol

Academia U-BT va relua în curând antrenamentele

Academia U-BT va reîncepe antrenamentele în vederea noului sezon competițional. Acestea se vor desfășura pe terenurile care vor fi amenajate pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian. Primele antrenamente sunt programate luni, 16 august.

Totuși, cu o săptămână mai devreme, juniorii doritori sunt așteptați la antrenamentele de individualizare. Astfel, din 9 august, tinerii baschetbaliști de la U-BT se pot pregăti alături de Branko Ćuić și Mihai Popa. Ei se vor ocupa de segment important și în sezonul viitor.  

Pe de altă parte, se cunosc și antrenorii fiecărei grupe de juniori. Grupele de inițiere vor fi împărțite și coordonate de antrenorii Răzvan Cenean, Alexandru Irimia, Gyorgy Grunwald, Flavius Lăpuște și Simona Mușat. 

La U13 vom avea înscrise în campionat trei echipe, care vor fi antrenate de Mioara Iurian, Andrei Cosma și Simona Mușat. Flavius Lăpuște va conduce echipa U14, în timp ce Sergiu Popa va fi antrenor la U15. Formația U16 îl va avea ca principal pe Răzvan Cenean, iar Mihai Racovițan va pregăti lotul U18. La rândul său, Horia Pascu își va continua munca alături de jucătorii U20.  

Campionatele de juniori vor începe la toamnă. De menționat faptul că U-BT revine în competițiile EYBL. Vom fi reprezentați de echipele U15, U16 și U20. În stagiunea precedentă, EYBL nu s-a desfășurat din cauza pandemiei.

Branko Ćuić, director sportiv executiv U-Banca Transilvania

În fiecare an producem câțiva jucători talentați care pleacă în afară, la academii mari sau chiar la Academia NBA, cum ar fi cazul lui Dragoș Lungu. Suntem mândri de astfel de realizări, dar nu acesta este scopul nostru. Scopul nostru este să creștem jucători pentru echipa mare. Credem că echipa noastră de seniori a ajuns la un nivel ridicat și oferă șansa perfectă pentru un junior să își etaleze talentul. Regulile Federației Române de Baschet îi și protejează pe tinerii jucători și credem că mulți dintre ei pot să ajungă la seniori. Noi nu ne-am pierdut speranța și investim în continuare în copii. Anul acesta vom avea trei echipe în EYBL și vrem să ne înscriem din nou în Adidas Next Generation Tournament, din cadrul Euroligii. Mergem mai departe cu ce ne-am propus. Aici mă refer și la programul de individualizare, deoarece noi credem că baza face diferența la orice nivel.  

HAIDE "U"
0

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit