imagine articol

Întâlnire cu doi campioni NBA pentru antrenorul Flavius Lăpuște și juniorul Radu Cepoi

Academia U-BT a avut doi reprezentanți la camp-ul NBA Junior, care s-a desfășurat în aceste zile la Roma. Este vorba despre antrenorul Flavius Lăpuște și de juniorul Radu Cepoi. De asemenea, la tabără a luat parte și Silvia Pop, care joacă la Napoca Baschet School.

Timp de trei zile, Radu Cepoi a efectuat antrenamente alături de câțiva dintre cei mai talentați tineri baschetbaliști de pe continent. Cu alte cuvinte, camp-ul s-a adresat sportivilor cu vârsta de până în 14 ani și a avut loc în baza de prestigioasei Academii Stellazura. 

Totodată, antrenorii au avut parte de workshop-uri pe diverse teme, de la pregătirea tactică a juniorilor și până la nutriție. În plus, la camp au fost prezenți mai mulți foști baschetbaliști din NBA. Mai exact, Flavius Lăpuște a avut șansa să se reîntâlnească cu Zaza Pachulia sau Ronny Turiaf. Pe ambii i-a înfruntat ca adversar în partidele disputate cu naționala României. 

Zaza Pachulia este, probabil, cel mai important baschetbalist pe care l-a dat vreodată Georgia. Acesta s-a retras din activitate în 2019, dar lucrează în continuare în cadrul clubului Golden State Warriors. Pachulia a cucerit două titluri NBA. În schimb, Ronny Turiaf s-a retras în 2014, fiind la rândul său campion NBA. La camp a fost prezent și Vladimir Radmanović, care a evoluat de-a lungul carierei la Los Angeles Lakers, Golden State Warriors sau Chicago Bulls.

Flavius Lăpuște, antrenor Academia U-BT

Au fost 5 zile de antrenamente și meciuri intense pentru jucătorii talentați de 13-14 ani. Au fost fete și băieți din toată Europa. M-au impresionat, deoarece erau foarte tehnici. De asemenea, au participat antrenori cu legături în NBA. A fost un schimb de experiență din care am avut ce învăța și am putut să pun în practică ceea ce știu. M-am bucurat să văd Academia celor de la Stellazura. Ei au pus la dispoziție toate facilitățile pentru juniori. 

 

HAIDE "U"
0

Parteneri