imagine articol

Formația U14 se întoarce acasă cu trei victorii de la primul turneu EYBL

U-BT a participat și în acest weekend în competițiile internaționale. Cu alte cuvinte, a fost rândul juniorilor U14 să joace în EYBL, iar copiii noștri au bifat trei rezultate pozitive. 

 

Turneul a demarat joi seara, formația condusă de Sergiu Popa dând piept cu Zsiros Academy din Ungaria. După un drum lung până la Budapesta, clujenii s-au recunoscut învinși la mare luptă, scor 98-88. Apoi, a doua zi am dat piept cu Santa Cruz Tenerife, pe care am depășit-o fără drept de apel, 121-30. 

 

Sâmbătă la prânz, U-BT a avut parte de un adversar dificil, și anume College Basket din Italia. Chiar și așa, am gestionat mult mai bine partida și am repurtat un succes cu 109-85. În fine, U-BT a răpus-o duminică pe Porsche Basketball Akademie, 83-72.

 

Sebastian Lăpuște a încheiat turneul cu medii de 22.5 puncte, 5.3 pase decisive și 3.8 recuperări. Darius Miron s-a evidențiat cu statistici de 14.8 puncte, 9.8 recuperări și 3.8 pase decisive.

 

Sergiu Popa, antrenor U-BT U14

 

Un prim turneu EYBL util, cu 3 meciuri din 4 împotriva unor adversari de un nivel valoric apropiat cu noi. În primul meci, jocul colectiv atât ofensiv cât și defensiv a lipsit, iar asta ne-a adus înfrangerea. În următoarele două meciuri tari am fost conectați la meci, băieții au fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului și am reușit să ne ținem aproape de obiectivele propuse. Vreau să felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru că au arătat că pot fi o echipă atunci cand vor. Nu în ultimul rând, mulțumim părinților pentru galerie, i-am simțit aproape la fiecare meci. Haide “U”!

HAIDE "U"
0

Parteneri