imagine articol

Final de sezon la categoria U13

În acest weekend s-au desfășurat ultimele meciuri ale sezonului la categoria U13. Turneul Final I a avut loc la Ploiești, iar baschetbaliștii noștri au obținut locul patru. 

Echipa antrenată de Mioara Iurian și Andrei Cosma a început competiția cu o victorie în fața celor de la CSS Târgoviște, 75-18. Ulterior, U-BT a trecut de ABC Laguna Negru București cu scorul de 70-31, iar în ultimul joc al grupei am obținut un succes cu Știința Slam București, 65-47.

Astfel, U-BT a ajuns în fazele superioare ale turneului și a pierdut cu Oradea, scor 76-58. Drept urmare, am disputat finala mică a întrecerii, acolo unde am pierdut și cu Dan Dacian București, 74-69. 

Din punct de vedere statistic, Darius Miron a fost cel mai eficient sportiv al nostru, izbutind statistici de 13.0 puncte și 11.4 recuperări. Alexandru Câmpean s-a remarcat cu medii de 12.4 puncte și 3.8 recuperări, în vreme ce Sebastian Lăpuște a avut 11.4 puncte și 2.4 recuperări. 

Tot în această perioadă a avut turneu și U-BT 2. Formația Simonei Mușat a încheiat sezonul pe locul 21. Clujenii au mers la Baia Mare și a pierdut cu Brașovia Brașov, 64-47, respectiv cu MP Sport Timișoara, 65-45. În partida de astăzi, U-BT a Laguna Alb București cu 67-42. 

U-BT 3 a terminat sezonul pe locul 28. 

Darius Miron a fost ales, în cele din urmă, în formația ideală a turneului. 

Mioara Iurian, antrenor U-BT U13

Ne-am fi dorit foate mult o medalie, nu a fost să fie. Nu a fost unul din turneele la care să strălucim. Punctele slabe au fost lipsa de comunicare și faptul că jucătorii nu și-au gestionat bine emoțiile. Nu am găsit echilibrul în semifinala cu CSM Oradea. Sunt copii, au 12-13 ani, sunt în plină formare. Trebuie să le dăm încredere și multe șanse. Așa vor deveni mai puternici și încrezători în forțele lor. Sunt o generație frumoasă, cu calități deosebite. În următorii ani, cu multă muncă, vor confirma acest lucru. Îi felicit pentru felul cum au abordat jocul cu Dan Dacian din finala mică, i-am simțit prezenți, atenți la indicațiile noastre și au jucat bine. Totuși, factorul psihologic și-a spus cuvântul după înfrângerea de ieri. Suntem optimiști și mergem înainte. Haide U! 

HAIDE "U"
21

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit