imagine articol

Victorie stransa cu CSM Oradea

"U" Mobitelco BT Cluj a castigat in aceasta seara cu scorul de 67-63 meciul din cadrul etapei a XX-a jucat in deplasare contra celor de la CSM Oradea. Scorul pe sferturi a fost 17-19, 17-14, 16-17, 13-17.

Marcatori

"U" Mobitelco BT Cluj: Dykes 29, Krstanovic 20, Mijovic 6, Lawrence 5, Paul 3, Santa 2, Pop 2.CSM Oradea:  Pesic 14, Navickas 11, Lupusavei 11, Pasca  6, Topchov 6, Markovic  6, Tabarna 5, Maric 3

Declaratii

Marcel Tenter: "A fost un meci pe care-l putea castiga oricare dintre echipe. Meciuri ca acesta sunt o buna propaganda pentru baschet, fiind o partida foarte disputata cu multe schimbari tactice de ambele parti. Un meci foarte greu atat pentru antrenori cat si pentru jucatori. Ambele echipe au depus un efort extraordinar pentru a-si apropia victoria si as vrea sa-i felicit pentru asta atat pe jucatorii mei cat si pe cei de la Oradea. A fost un meci cu o miza destul de mare, ambele echipe vin dupa o perioada mai dificila.

Ma bucur ca astazi am reusit sa jucam mai matur finalul de joc, dar au fost si niste reusite individuale ale lui Kyndall Dykes care pana la urma au inclinat balanta in favoarea noastra. Nu e de uitat efortul colectiv al echipei noastre in special in faza defensiva. Se stie ca CSM Oradea e o echipa extrem de ofensiva si daca au o zi buna pot inscrie din toate pozitiile mai ales daca sunt lasati sa joace ceea ce isi doresc. Scorul arata ca am reusit sa-i blocam destul de bine pentru ca este un scor relativ mic pentru ei in meciurile de acasa.

Lupusavei este un jucator care, in special pe teren propriu, este redutabil la aruncarile de la distanta si poate sa dea oxigen in orice moment echipei. Asa ca am hotarat ca pe cat posibil sa nu aiba nicio actiune simpla sau o aruncare necontestata. Acesta a fost unul din scopurile noastre si Pop a avut un aport important aici. Lupusavei nu a jucat rau dar in momentele importante a avut aruncari incomode si asta ne-am dorit pana la urma.

S-a vazut ca niciun meci nu seamana cu altul. Depinde foarte mult si de forma de moment a jucatorilor. Daca saptamana trecuta nu am putut da cosuri nici de sub panou, nici de la trei puncte, de nicaieri, astazi in schimb am avut niste reusite de la distanta in momente extrem importante ceea ce ne-a ajutat foarte mult.

Pe final ne-am asteptat la o aruncare de trei puncte dar mai mult ne-am concentrat pe o actiune sub panou. Dar indiferent de ce desenez eu pe tabla, adversarul decide unde va merge mingea.

Astazi am avut o zi cu un joc mult mai cursiv si am fost multumit din perspectiva executiei fazelor spre deosebire de meciul cu BC Mures, care pentru mine este un meci de referinta, negativ vorbind. Atunci nu am reusit nici macar ceea ce in antrenamente am facut foarte bine. Echipa a dovedit astazi caracter si a trecut peste acest moment dificil.

Oricum, felicit echipa Orardiei si pe antrenorul ei pentru ca practica un baschet modern si pe an ce trece baschetul de aici capata valente care de multa vreme, aici la Oradea, nu s-au mai vazut, din pacate.

Ma bucur ca in Transilvania avem multe echipe foarte bune si aici sunt de apreciat eforturile atat ale sponsorilor cat si ale managerilor.

Vreau, in mod special, sa le multumesc fanilor care au venit la Oradea sa ne sustina in ciuda conditiilor meteorolgice foarte dificile. Ne-au fost de mare ajutor si i-am simtit alaturi de noi tot timpul."

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit