imagine articol

Victorie în fața lui Dinamo în primul meci al sezonului

U-Banca Transilvania a debutat cu o victorie în noua ediție a Ligii Naționale de baschet. Formația ardeleană a trecut de Dinamo București cu scorul de 100 la 90. Confruntarea a avut loc în capitală și a putut fi urmărită în direct la Digi Sport  3, respectiv Look Sport.

În primul cinci al echipei noastre s-au regăsit Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinić. Trupa lui Tudor Costescu a demonstrat încă din debutul confruntării că este o nucă tare, iar jocul dinamoviștilor a fost unul solid. Gazdele au impresionat prin aruncările de la mare distanță, adesea aflându-se la finalizare Mladen Jeremić. Drept urmare, câinii și-au adjudecat primul sfert cu 31 la 26 și chiar au condus cu 47-35. Karlo Žganec a sunat trezirea în tabăra noastră și ne-a ajutat să egalăm la 51 pe finalul reprizei.

În partea a doua, U-Banca Transilvania a oferit o evoluție consistentă în atac. Artis Ate și Donatas Tarolis au furnizat puncte, pe când Karlo Žganec a fost precis din acțiune. Croatul a înscris pentru 80-81, cu cinci minute rămase din confruntare. S-a mers cap la cap până în ultimul minut, când Patrick Richard a ieșit la rampă cu 9 puncte înscrise la rând. În cele din urmă, Andrei Calnicenco a închis încleștarea, cu un slam-dunk.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”A fost o dispută foarte grea, complicată. Toată lumea ne dădea mari favoriți, se credea că vom câștiga la pas. Exact de lucrul acesta ne-a fost frică. Știm că nimeni nu ne oferă  victoria pe tavă, știm că trebuie să muncim pentru orice succes. Mă bucur că am câștigat, dar nu am avut cel mai bun meci din punct de vedere defensiv. Am primit coșuri ușoare, încasând 90 de puncte. Este extrem de mult și parcă nu am avut prospețimea pe care ne-o doream. Victoria este victorie, mergem mai departe și ne dorim să fim din ce în ce mai buni.”

KARLO ŽGANEC, jucător U-Banca Transilvania:

”A fost un meci strâns. Nu ne așteptam să fie așa, însă cel mai important este că am câștigat. Nu am început partida prea bine, ei ne-au condus după primul sfert. Ulterior ne-am apărat mai bine și am revenit. Pe final, Patrick a găsit soluțiile potrivite în atac și am obținut victoria.”

Dinamo Știința București - U-Banca Transilvania 90-100 (31-26, 22-27, 19-23, 18-24)

Parteneri