imagine articol

U-Mobitelco si-a asigurat "Viitorul"

Articol de Alexandra Pacurar, citynews.ro (text si foto)

Antrenorul echipei de baschet U-Mobitelco II, Marcel Tenter, si antrenorul echipei de baschet a Clubului Scolar Sportiv "Viitorul", Liviu Morariu, au anuntat astazi semnarea unui protocol oficial intre cele doua cluburi. Scopul acestei intelegeri parafate acum doua zile este participarea la competitia Final Four - Under 20, editia 2009, care se va desfasura la Cluj.
"Suntem onorati si bucurosi sa colaboram noi, un club de Divizia A, si acest club de traditie, care a dat tot timpul tineri de valoare, baschetbalisti valorosi, primului esalon. Acest protocol are in spate o colaborare de aproape doi ani, o colaborare tacita, dar, sprijinindu-ne reciproc, am decis semnarea unui protocol intre cele doua cluburi, care va asigura o si mai buna functionare a schimbului de informatii si de pregatire", a precizat Tenter.

Turneul include patru echipe si se desfasoara pe perioada a doua zile, pe 8 si 9 iunie. Viitorul va avea primul meci pe 8 iunie, de la ora 17, cu Clubul Scolar Sportiv nr. 4 Bucuresti. "Aceasta echipa are doi jucatori reveniti din America si care anul trecut ne-a intrecut cu un punct in semifinala. Sunt un adversar redutabil. A doua semifinala din Final Four se va juca intre intre Oradea si Pitesti. Echipa din Pitesti a mai castigat acest titlu, iar Oradea are jucatori dintre care majoritatea au jucat in Divizia A in acest sezon. Aceasta competitie trebuie sa fie foarte puternica. Trebuie sa sustina viitorul baschetului din Romania. Asteptam meciuri interesante", a adaugat Tenter.

Cu aceasta ocazie, reprezentantii clubului “U” Mobitelco II au anuntat si convocarea tanarului Andrei Bercean la nationala de baschet de juniori republicani, Under 20. "Am avut doi antrenori de la care am putut sa invat foarte multe. Am progresat in doi ani foarte mult. Vrem sa castigam, sa nu se repete ce a fost anul trecut, cand am pierdut la diferente foarte mici de puncte. Anul acesta speram sa se intample altcumva", a afirmat Bercean cu privire la Final Four.

Parteneri