imagine articol

U-Banca Transilvania s-a reunit

Echipa noastră de seniori s-a reunit în această seară în Sala Sporturilor ”Horia Demian”. Sub comanda staff-ului tehnic, format din antrenorul principal Mihai Silvășan, secundul Dorin Pintea și team-managerul Branko Cuic s-au prezentat jucătorii Filip Adamović, Kyndall Dykes, Tudor Jucan, Kuti Nandor, Tudor Gheorghe, Wilhelm Brosser, Maksym Pustozvonov, Ousmane Barro, Aleksandar Rasić și juniorii clubului nostru Andrei Mureșan (18 ani), Anders Teir (19 ani), Andrei Șerban (20 de ani), David Vida (17 ani).

Au lipsit motivat Rolland Torok și Vlad Moldoveanu, angrenați în acțiunile lotului național de seniori al României, alături de kinetoterapeutul nostru, Adrian Resteman.

Prima ședință de pregătire a fost condusă de noii preparatori fizici ai echipei, Claudiu Man și Nicolae Foalea, ajutați de kinetoterapeutul Tudor Pintea și maseurul Csaba Mott.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

”Este un moment foarte important pentru cariera mea, am șansa să antrenez încă din primul an o echipă cu pretenții și care își dorește să câștige. Mă bucur și, în același timp, mă responsabilizează această sarcină, eu sper ca lucrurile să iasă foarte bine și să ne bucurăm cu toții la final. În echipă sunt trei străini noi, plus Vlad Moldoveanu, celelalte figuri noi din această seară sunt copii de la secția noastră de juniori. În perioada de pregătire vor fi mai mulți dintre ei cu noi, să ne ajute cât timp Vlad și cu Roli sunt la lotul național. Nu am prea avut vacanță, este drept, mi s-a născut și fetița acum trei săptămâni, deci nu am prea avut timp liber, însă nu este nicio problemă, sunt foarte pozitiv în această nouă provocare. În ceea ce privește staff-ul, eu sunt antrenorul principal și îi am alături de mine pe Branko, care are două atu-uri, cel de antrenor secund și cel de team-manager, și pe Bobo și, desigur, pe Mircea Cristescu. În privința lotului, pot să spun că sunt jucătorii pe care mi i-am dorit, atât străini, cât și români. Bineînțeles că se poate și mai bine, însă eu am ales jucători care cred că pot forma o echipă competitivă. În procent de 99%, aceștia sunt jucătorii noștri pentru noul sezon. Nu ne-a trasat nimeni niciun obiectiv, însă vreau să se știe un lucru clar de către toți iubitorii baschetului din Cluj - această echipă, în această formulă, va vrea să câștige orice competiție pe care o începe pe plan intern! Competiția europeană ne va ajuta pe finalul campionatului, însă o vom trata foarte serios, nu mergem degeaba în deplasări, am adus jucători experimentați, obișnuiți să joace două meciuri pe săptămână și sper să facem o figură frumoasă și acolo. Campionatul va fi foarte competitiv, sunt echipe tari, Steaua, Oradea, echipe cu bugete competitive, nimic nu e ușor, nu vom defila în niciun caz, cine va fi atent la meciurile considerate mai ușoare va avea câștig de cauză în final, acolo va fi cheia, toate meciurile trebuie tratate foarte serios”.

MAKSYM PUSTOZVONOV:

”Îi cunosc pe o parte dintre băieți de sezonul trecut, cu unii am jucat în același campionat și în Ucraina, de exemplu pe Kyndall îl știu bine de atunci. Am început munca, este bine, ne-am cunoscut, ne și distrăm, totul pare perfect. După cum se și vede, echipa e compusă din jucători valoroși, începem să muncim la chimia de grup în așa fel încât să câștigăm campionatul și cupa și să avem un parcurs european cât mai lung. Experiența în Champions League va fi cu siguranță interesantă, avem ocazia să jucăm mai multe meciuri, cu adversari diferiți față de competiția internă. Și campionatul este unul bun, întotdeauna e bine să joci în ligi puternice, poți crește ca jucător”.

Parteneri