imagine articol

U-Banca Transilvania poate câştiga duminică titlul pe teren propriu

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea îşi dau întâlnire duminică, 28 mai, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale. Printr-o victorie, baschetbaliştii noştri ies campioni pentru al treilea an consecutiv. 

Fluierul de start al partidei se va da la ora 18:00 la BTarena. De asemenea, jocul va fi transmis în direct la Digi Sport 4 şi Prima Sport 4. Ultimele 200 de bilete vor fi puse în vânzare în ziua meciului, cu începere de la ora 12:00, la casieria de la BTarena. 

Echipa lui Mihai Silvăşan conduce seria cu 3-2, după ce a obţinut trei succese la rând. Bihorenii au inaugurat seria cu un succes pe teren propriu, 79-73. În a doua partidă, CSM CSU Oradea a câştigat cu 93-83. Seria s-a mutat la Cluj-Napoca, iar alb-negrii şi-au apărat propriul teren. Afişând multă determinare şi împinşi de la spate de peste 9.500 de fani, clujenii şi-au adjudecat jocul III cu 80-70. Două zile mai târziu, ai noştri s-au impus cu 86-80.

Era important ca U-Banca Transilvania să bifeze un rezultat pozitiv şi în deplasare. Drept urmare, Richard şi compania au fost montaţi să îi depăşească pe bihoreni pe propriul lor teren şi au început cu dreptul confruntarea de joi. Am condus la pauză cu 9 puncte, însă CSM a avut o tresărire de orgoliu în sfertul patru, când a venit la un punct diferenţă. Din fericire, am răspuns cu un parţial de 17-0 şi am închis întâlnirea într-o manieră autoritară. 

Ultima dată când trupa noastră a jucat un meci VI în finala Ligii Naţionale a fost în 2011, când am scris istorie, prin acea reuşită de senzaţie a lui Tyler Morris, împotriva Ploieştiului. De asemenea, am mai disputat finale în 2017, 2021 şi 2022, dar acestea s-au încheiat într-un număr mai mic de jocuri. 

Mihai Silvăşan, antrenor U-Banca Transilvania 

Este important să ne gândim numai la ce avem noi de făcut pe teren. Nu trebuie să ne gândim că trofeul e pe masă, că jucăm acasă şi că suntem marii favoriţi. Ar fi o greşeală să ne raportăm astfel. Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi să jucăm un baschet de calitate pentru a câştiga. Trebuie să avem energia bună şi să ne folosim de ajutorul sălii. În primul rând contează ce vom face noi pe teren, se joacă pe apărare şi pe atac, aşa că ne focusăm să fim buni pe ambele faze. Nu vrem să îi lăsăm pe orădeni să îşi facă jocul şi să aibă oportunităţi uşoare de a înscrie. 

HAIDE "U"
15

Parteneri