imagine articol

U-Banca Transilvania joacă pe terenul uneia dintre echipele de top din baschetul spaniol

U-Banca Transilvania a plecat în această dimineață spre Spania, acolo unde va disputa un nou meci în cadrul 7Days EuroCup. Baschetbaliștii ardeleni se vor afla în Catalonia și vor da piept marți, 14 martie, cu Joventut Badalona. Meciul va începe la ora 21:15 și va fi transmis în direct la Prima Sport. 

Aflați pe locul 9 în grupă, clujenii au acumulat 5 rezultate pozitive și 10 înfrângeri. Există încă șanse ca U-Banca Transilvania să ajungă în Play-Off, însă trebuie să câștigăm jocuri pe bandă rulantă până la finalul sezonului regulat. Pe de altă parte, Richard și compania au moralul ridicat, din moment ce au depășit-o săptămâna trecută pe Bursaspor, scor 87-83. 

În schimb, Joventut Badalona este pe 2 și a înregistrat 10 victorii, pierzând alte 5 meciuri. În ultimele două etape, spaniolii au trecut de JL Bourg cu scorul de 86-65 și de Ratiopharm Ulm, scor 82-76. În momentul de față, grupa este condusă oarecum surprinzător de Prometey, ucrainenii bifând 11 succese și doar 4 eșecuri.

Din punct de vedere statistic, Joel Parra este cel mai bun marcator al catalanilor, prin medii de 13.6 puncte, 4.2 recuperări și 1.3 assist-uri. Ante Tomić are medii de 13.3 puncte, 5.3 recuperări și 3.3 pase decisive, însă un jucător important este și fundașul american Kyle Guy.

În campionat, Joventut Badalona este pe locul 5 și a pierdut în weekend cu Tenerife, scor 85-68. Astfel, verzii au ajuns la 8 eșecuri stagionale în Liga ACB. De partea cealaltă, U-Banca Transilvania s-a impus sâmbătă la Constanța.

Referitor la încleștarea dintre Joventut Badalona și U-Banca Transilvania, trebuie precizat faptul că Patrick Richard revine pentru prima dată ca adversar în Pavelló Olímpic de Badalona, o arenă cu o capacitate de peste 12.000 de locuri. Richard a evoluat la Joventut în sezonul 2017-2018.  În tur, U-Banca Transilvania a câștigat pe teren propriu cu 98-82. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din EuroCup. Se bat la primul loc în grupă, deci va fi un meci dificil pentru noi. Este un joc în care vrem să arătăm bine și să practicăm un baschet de calitate. Kasey Shepherd este cu noi, sperăm să fie apt la ora jocului. Vom vedea cum va reacționa la antrenamentul din această seară. Stipanović nu a făcut deplasarea. El încă nu este refăcut și am preferat să îl ținem la Cluj să își continue recuperarea. Karel are o răceală și sper să fie în regulă mâine seară. Vrem să jucăm cu mândrie, să luptăm și să ne dăm șanse să câștigăm.

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania 

Mă bucur să joc împotriva celor de la Badalona. Este pentru prima dată când îmi întâlnesc o fostă echipă în deplasare. Noi jucăm fără presiune, dar vrem să avem o evoluție colectivă și să ne ajutăm reciproc. Știm că va fi un meci greu, însă suntem optimiști. Am aflat că numeroși fani au făcut deplasarea, așa că le transmit un simplu mesaj: Haideți să câștigăm împreună! 

HAIDE "U"
0

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit