imagine articol

U-Banca Transilvania începe semifinalele Ligii Naționale

Semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin se apropie cu pași repezi. U-Banca Transilvania o va înfrunta pe CSO Voluntari luni, 24 mai, de la ora 19:00, în Btarena. Ulterior, meciul al doilea este programat miercuri, 26 mai, de la ora 19:00, tot în BTarena. Seria se va juca în sistemul cel mai bun din cinci jocuri, iar partidele vor fi transmise în direct la Digi Sport, Look Sport și FRB TV.

Jucătorii antrenați de  Duško Vujošević și Mihai Silvășan s-au calificat în această fază a campionatului după ce au răpus-o pe CSM Galați. În confruntarea inaugurală, alb-negrii s-au impus cu 95-72. Al doilea meci a fost câștigat de baschetbaliștii noștri cu 92-69. Ambele întâlniri au avut loc la Cluj-Napoca, astfel că nu a mai fost necesară disputarea unei noi încleștări.

U-Banca Transilvania se duelează așadar cu una dintre cele mai în formă grupări din actualul sezon competițional. CSO Voluntari a câștigat Cupa României și a făcut numeroase victime de top în acest sezon. Ilfovenii vin după două succese obținute la rând în fața celor de la SCM U Craiova. 83-67 a fost scorul primului meci, în timp ce al doilea s-a încheiat 78-68.

Saša Ocokoljić beneficiază de un lot valoros, în care se remarcă, din punct de vedere al numărului de puncte, Devoe Joseph. Acesta înscrie 17.0 puncte pe întâlnire, însă un apetit dezvoltat pentru faza ofensivă are și Anthony Hickey, cel care a contabilizat statistici de 15.8 puncte, 7.4 pase decisive și 5.8 recuperări. Pe de altă parte, Voluntariul este un oponent periculos la aruncările de la mare distanță, procentajul la acest procedeu fiind de 38%.

CSO Voluntari va aborda seria fără unul dintre cei mai importanți baschetbaliști din campionat, Vlad Moldoveanu. Fostul jucător de la U-Banca Transilvania va fi supus unei intervenții chirurgicale la genunchi. Mai mult, este posibil să absenteze și Ousmane Barro, cel care s-a întors în țara natală din cauza unui deces în familie

U-Banca Transilvania nu are probleme noi de efectiv, jucătorii fiind motivați să obțină calificarea în finală.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

"Am ajuns în acest punct al sezonului, ne bucurăm să fim în semifinale. Obiectivul nostru este să jucăm finala și să o câștigăm. Până atunci întâlnim Voluntariul, o formație competitivă, câștigătoare a Cupei României. Au trecut destul de lejer de Craiova în sferturi și au demonstrat în multe meciuri importante că sunt valoroși. Ne așteaptă un duel extrem de disputat, interesant, și sperăm să îl tranșăm în favoarea noastră în cât mai puține meciuri."

Donatas Tarolis, jucător U-Banca Transilvania

"Echipa este concentrată, am muncit din greu la antrenamente. De abia așteptăm să începem semifinalele. Știm echipa din Voluntari, știm cum să îi oprim. Noi tratăm fiecare meci la fel, nu contează că suntem în sezonul regulat sau în Play-Off. Vrem de fiecare dată victoria."

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit