imagine articol

U-Banca Transilvania este din nou campioana României!

BTarena a fost luată cu asalt de peste 9.500 de suporteri, care au venit să o împingă pe “U” de la spate spre al treilea titlu consecutiv. Jucătorii s-au hrănit cu energia publicului și au mers la 9-3. După aceea, Meindl a croșetat defensiva adversarilor, marcând pentru 17-13. U-Banca Transilvania s-a apărat exact, a avut intensitate, astfel că a putut încheia primul sfert în avantaj, 20-15. Pe parcursul sfertului secund, Jalen Jones a zguduit panoul cu un slam-dunk, 24-17. În replică, CSM CSU Oradea a abordat cu calm fiecare atac și a găsit omul liber, Kris Richard și Markovic fiind adesea la finalizare. Drept urmare, tabela indica la pauză 35-35.

 U-Banca Transilvania a inaugurat perfect partea secundă, cu un parțial de 6-0. Bihorenii au încercat să revină, însă baschetbaliștii noștri au știut imediat cum să rămână la cârma partidei. Întâi, Meindl a scuturat plasa de la mare distanță, apoi același sportiv brazilian a reușit un fault-coș, 51-40. Mai târziu, Janen Jones a plutit peste apărarea bihorenilor și a trântit mingea în coș, 57-45, iar publicul a început deja să cânte în cinstea campionilor. La final, U-Banca Transilvania s-a impus cu 70-59. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

A fost o finală grea, în special că am pierdut primele două meciuri la Oradea. Trebuie să le mulțumesc din suflet băieților pentru puterea mentală de care au dat dovadă. Nu e deloc ușor să câștigi patru meciuri la rând în fața unei echipe precum CSM CSU Oradea. Le mulțumesc jucătorilor, staff-ului, familiei care a fost alături de mine și bineînțeles fanilor. Sunt bucuros că am făcut fericiți atâția oameni. Acum șase ani n-aș fi zis că putem umple sala la un meci de campionat. Am reușit anul trecut în cupele europene, acum am avut un asemenea public și în Liga Națională. Este un mare pas înainte pentru baschetul clujean și românesc. Probabil că a fost cea mai grea finală pentru mine, ca antrenor.

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

Este incredibil, avem trei titluri la rând. Este greu să câștigi, mai ales după un sezon precum acesta, cu multe răsturnări de situație. Până la urmă, am fost mai puternici și am obținut titlul. Mulți oameni nu ne-au mai dat șanse, s-a scris inclusiv în presă, dar noi nu am ascultat vocile rele. Am mai fost în această situație, n-am cedat în niciun moment și rezultatul a venit de la sine. Someșul e rece, însă mi-ar plăcea să mai fac o baie și la anul. 

Emanuel Cățe, jucător U-Banca Transilvania

Am luptat pentru titlu timp de 10 luni, a fost foarte greu. A sosit momentul să ne bucurăm, merităm acest campionat. Toți am contribuit și am adus cupa. Mie îmi place baia cu gheață, așa că aș fi stat mai mult în Someș. E extraordinar, cântă toată lumea și ne simțim minunat! Dedic trofeul oamenilor care au crezut în mine, colegilor, staff-ului și fanilor. De asemenea, dedic trofeul familiei, fără ei nimic nu ar fi fost posibil. 

Nandor Kuti, jucător U-Banca Transilvania 

Este cel mai greu titlu de până acum. Am revenit de la 2-0 și este ceva de respectat. Someșul a fost foarte rece, dar nu mai contează nimic. Cel mai important este faptul că am sărbătorit alături de fani. Ei ne-au ușurat treaba foarte mult, e o plăcere să joci cu sala plină. Le mulțumim că ne-au împins de la spate. E mai dulce victoria că am revenit de la 2-0 și că am putut să câștigăm acasă. 

HAIDE "U"
35
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit