imagine articol

U-Banca Transilvania a plecat luni spre Veneția

Jucătorii noștri se deplasează în această rundă a EuroCup într-unul dintre cele mai populare locuri din Italia. U-Banca Transilvania va juca marți, 24 ianuarie, cu Reyer Veneția. Confruntarea va începe la ora 21:00 și va fi transmisă în direct la Prima Sport.

 

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au moralul ridicat, după ce au învins-o săptămâna trecută pe Cedevita Olimpija Ljubljana cu scorul de 88-80. A fost a patra victorie stagională pentru alb-negri, care se află pe opt în grupă. De cealaltă parte, italienii se situează pe patru, cu un bilanț de șase rezultate pozitive și cinci eșecuri.

 

Gruparea condusă de Walter De Raffaele a pierdut în runda precedentă cu JL Bourg, scor 86-79. Totodată, Veneția a cedat ultimele două confruntări din Lega Basket, cu Virtus Bologna, respectiv Trieste. În campionatul intern, vișiniii sunt pe șapte, contabilizând opt succese și tot atâtea înfrângeri. 

 

Din punct de vedere statistic, Veneția înscrie, în medie 79.3 puncte pe meci și recuperează 33.5 mingi, baschetbaliștii distribuind 16.6 pase decisive. Ca statistică individuală, Derek Willis are medii de 13.9 puncte, 5.4 recuperări și 0.7 assist-uri, în vreme ce Mitchell Watt se evidențiază cu 11.3 puncte, 4.9 recuperări, alături de 1.5 pase decisive. De asemenea, internaționalul italian Marco Spissu se regăsește în mai multe topuri ale întrecerii, contribuind cu pase decisive și intercepții în fiecare partidă. 

 

Referitor la formația noastră, Mihai Silvășan nu are probleme de efectiv. În plus, Jalen Jones s-a integrat rapid în sistemul studenților, reușind o evoluție la înălțime încă de la debutul în 7Days EuroCup. 

 

În tur, Veneția s-a impus la Cluj-Napoca, scor 85-80. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Ne așteaptă un meci complicat, cu o echipă foarte bună. Sunt printre formațiile extrem de bune din EuroCup. Mergem acolo să ne luptăm și să credem în șansa noastră la victorie. În primul rând, trebuie să facem față apărării lor. Au una dintre cele mai puternice defensive din EuroCup, schimbă mult felul cum se apără ca să își pună în dificultate adversarii. Noi trebuie să fim pregătiți pentru asta, ca să nu ne afecteze jocul ofensiv. 

 

Karel Guzman, jucător U-Banca Transilvania

 

Următorul meci este foarte important. Va fi o partidă grea, însă noi am muncit mult pentru a ne pregăti. De asemenea, avem colegi noi, care au adus o energie proaspătă. Trebuie să avem încredere unul în celălalt și în echipă. Vrem să câștigăm în Italia și știm că apărarea aduce victorii. 

 

 

 

 

HAIDE "U"
34

Parteneri