imagine articol

Tragere la sorti FIBA EuroChallenge

In urma tragerii la sorti ce a avut loc astazi, 7 iulie, la Barcelona grupa in care va juca "U" Mobitelco arata astfel:

1. Castigatoarea dintre Spartak Primorie Vladivostok (RUS) si BC Enisey Krasnoyarsk (RUS)2. "U" Mobitelco Cluj3. Pierzatoarea dintre Elan Chalon (FRA) si Cedevita Zagreb (CRO)4. Antwerp Giants (BEL)

Mircea Cristescu, presedinte executiv: "Am ajuns intr-o grupa destul de puternica. Vom avea o echipa din campionatul rusesc si cred ca echipa din Krasnoyarsk va fi cea care va trece mai departe fiind cotata mult mai bine decat cea din Vladivostok. Cel mai probabil echipa din Franta va fi cea care va completa grupa. Cum spuneam si inainte, ne vom dori sa castigam fiecare meci, in special cele de acasa. Deplasarea din Rusia va fi una foarte lunga, dar vom incerca sa facem fata atat pe plan intern cat si pe plan european.Sansele de a trece mai departe sunt destul de mici, dar ne vom lupta pentru fiecare victorie in parte.Ramane sa ne concentram pe aducerea ultimului jucator strain si pentru asta va trebui sa crestem putin bugetul avand nevoie de un jucator cu experienta la acest nivel."

Marcel Tenter, antrenor: "Avem o grupa extrem de competitiva. Este, de fapt, ceea ce ne-am dorit. Am vrut sa intram in contact cu baschetul bun al Europei. In luna septembrie se va definitiva grupa, pana atunci mai sunt meciurile preliminare, dar oricare ar fi componenta finala a grupei, echipele din cadrul ei sunt puternice. Ne-am informat deja asupra echipelor, poate doar cea din Vladivostok e mai putin valoroasa. Echipa din Croatia a jucat finala si a castigat sezonul regulat. Elan Chalon a jucat in sferturile puternicului campionat al Frantei si a ocupat locul 3 in sezonul regulat. Deci vor fi meciuri grele, dar vom vedea unde ne aflam cu adevarat in baschetul european."

Parteneri