imagine articol

Staff-ul campionei României în sezonul 2022-2023

În aproximativ o lună va începe sezonul competițional 2022-2023. U-Banca Transilvania face pasul spre nivelul următor, așa că baschetbaliștii noștri vor reprezenta România în 7Days EuroCup. În cele ce urmează, vom trece în revistă staff-ul campionei României.

Pentru al șaptelea sezon consecutiv, Mihai Silvășan va fi antrenorul principal al echipei noastre. Acesta a câștigat un titlu ca jucător la Cluj-Napoca și a jucat alte trei finale ale Ligii Naționale. Cu o carieră de excepție petrecută doar pe malul Someșului, Silvășan a devenit antrenorul echipei pe care a condus-o spre două titluri, patru Cupe ale României și trei SuperCupe.

Mihai Silvășan va fi ajutat direct de către secundul Milorad Perović. Extrem de implicat, în special în dezvoltarea tinerilor jucători, Pero poate fi catalogat drept un veteran al baschetului românesc. A antrenat-o prima oară pe Rapid acum mai bine de 15 ani, apoi a trecut pe la Timișoara, Gaz Metan Mediaș și Steaua București. S-a regăsit în staff-ul lui Marcel Țenter la EuroBasket 2017, iar cu U-Banca Transilvania a colaborat și în stagiunea 2013-2014. După ce s-a dedicat Academiei U-BT, Milorad a devenit secundul lui Mihai Silvășan.

Întreaga activitate tehnică este sprijinită de către directorul sportiv executiv Branko Ćuić. Fost baschetbalist la clubul nostru și campion național în 2011, Branko a jucat și în Bosnia, Muntenegru, Siria sau Iran. Din 2018 este director sportiv executiv la U-Banca Transilvania, fiind și coordonator al Academiei U-BT.

Numeroase aspecte organizatorice sunt gestionate de team-manager-ului Dorin Pintea. Legendă a studenților, Bobo a făcut parte din gloriasa echipă care a dominat baschetul românesc acum 30 de ani. Ulterior, Pintea a ajuns antrenor secund și chiar principal la U-Banca Transilvania. Bobo nu a ratat nicio performanță notabilă alături de alb-negri.

Pregătirea fizică îi revine lui Andrei Bălan. Fost jucător de fotbal la Universitatea Cluj-Napoca sau Concordia Chiajna, Bălan activează ca preparator fizic în cadrul clubului nostru din 2016. S-a ocupat inițial de pregătirea fizică a juniorilor, apoi a fost cooptat în lotul de seniori. Andrei contribuit la câștigarea a trei titluri de juniori cu U-BT, precum și la performanțele formației de seniori din 2019 și până în prezent. 

Kinetoterapeutul Adrian Resteman conduce staff-ul medical al campioanei României. Adrian a devenit kinetoterapeutul clubului în 2011, iar timp de aproape 10 ani a făcut parte și din staff-ul naționalei României. În echipa medicală se află și maseurul Csaba Mott, alături de Adrian Pintea. 

Nu în ultimul rând, Ștefan Odea va fi scouter-ul grupării de pe malul Someșului. Deși are numai 23 de ani, Ștefan Odea s-a remarcat din plin în Liga Națională de baschet masculin. Acesta a activat ca scouter al lui Dinamo și FC Argeș Pitești, având o colaborare și cu naționala României. Cu alte cuvinte, printre sarcinile lui Ștefan vor fi analiza video și interpretarea statisticilor în vederea pregătirii meciurilor oficiale. Odea a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București și urmează un master în domeniu.

Parteneri