imagine articol

Silvasan il sprijina pe Tenter

*Jucătorii de la U-Mobitelco speră să facă lucruri mari și fără Tab Baldwin

Mihai Silvăşan, căpitanul lui U-Mobitelco, e de părere că numirea lui Marcel Ţenter în postura de antrenor al echipei clujene e mai mult decît potrivită. Aflat în cantonament, la Poiana Braşov, „Silvă” abia aşteaptă să meargă la Belgrad, la a 25-a ediţie a Jocurilor Mondiale Universitare. Ocuparea postului de antrenor la echipă de către Marcel Ţenter nu face decît să continue munca depusă de americanul Tab Baldwin, în opinia lui Mihai Silvăşan. „E o soluţie foarte bună pentru noi, deoarece fiind secund pînă acum, ne cunoaşte bine pe toţi. În plus, a avut ocazia să lucreze alături de Tab Baldwin, un antrenor cu o experienţă foarte mare, iar acum, după ce a învăţat meserie, are şansa să-şi aplice propriul stil. Sperăm să facem treabă bună împreună!”, a declarat încrezător căpitanul lui U-Mobitelco. Cît despre planul preşedintelui executiv, Mircea Cristescu, de a construi o echipă cu oameni loiali, Silvăşan îl sprijină pe oficial în acest sens. „Mircea Cristescu ştie cel mai bine ce experienţe a avut în trecut şi tocmai de aceea vrea să-i strîngă în jurul său pe cei loiali. E o chestiune care nu poate decît să facă bine echipei”, a adăugat Mihai Silvăşan.

În cantonament  la Poiana Braşov

După ce a semnat recent un nou contract, pe doi ani, Silvăşan recunoaşte că nici nu s-a gîndit la altă echipă şi că vrea să realizeze lucruri mari cu U-Mobitelco. Pînă la reunirea echipei, programată pe 8 iulie, căpitanul echipei clujene nu pierde vremea şi se pregăteşte pentru Universiada de la Belgrad, din 1-12 iulie. Tinerele speranţe ale baschetului românesc, printre care se află „Silvă”, Chetreanu şi Muntean, se pregătesc în această perioadă la Poiana Braşov. „Sînt în cantonament din 5 iunie şi cred că mai stăm aici pînă prin 22-23 iunie. Nu ştiu la ce să mă aştept cînd ajungem la Belgrad, deoarece nu cunosc valoarea celorlalte echipe. Tot ce pot să zic clar e că noi formăm o echipă frumoasă şi am mare încredere că nu vom dezamăgi”, a încheiat Silvăşan.

România, la Universiada 2009

Tinerele speranţe ale baschetului românesc (Blidaru, Silvăşan, Chetreanu, Drăguşin, Moldoveanu, Baciu, Mandache, Muntean ş.a - la masculin; Uiuiu, Pop, Mărginean, Iacoviţă, Huţanu, Şipoş, Rus ş.a - la feminin) vor participa, în perioada 1-12 iulie, la una dintre cele mai importante competiţii sportive de pe glob, comparabilă chiar cu Jocurile Olimpice. Deşi unii dintre jucători participă, imediat după Universiadă, şi la Campionatele Europene de tineret, Federaţia Română de Baschet speră ca echipele naţionale să se întoarcă de la Belgrad cu rezultate prestigioase, care să dea speranţe că, în viitor, baschetul românesc ar putea fi prezent în elita mondială.
 
Articol preluat din Foaia Transilvana, autor Nicusor Ciorba.
Foto: Foaia Transilvana

Parteneri