imagine articol

Rămânem neînvinși acasă! U-Banca Transilvania depășește campioana Muntenegrului

Muntenegru, o țară din Balcani cu o populație de două ori mai numeroasă decât cea din Cluj-Napoca, este calificată aproape la fiecare ediție a EuroBasket. În toamnă a participat inclusiv la Cupa Mondială din Asia. Totodată, țara se mândrește cu unul dintre cei mai importanți jucători europeni din NBA, și anume Nikola Vučević de la Chicago Bulls. La nivelul echipelor de club, Budućnost ține steagul sus pe continent, prin echipele de handbal și de baschet. 

 

U-Banca Transilvania s-a duelat miercuri seara cu acest nume important din spațiul ex-iugoslav, numai că baschetbaliștii lui Mihai Silvășan nu s-au speriat. Clujenii au demonstrat că sunt o forță pe teren propriu și au obținut o victorie cu scorul de 89-74.

 

Așa cum era de așteptat, meciul a fost unul intens, în care muntenegrenii au pornit agresivi încă din primul minut. În plus, formația oaspete a fost susținută de 40 de suporteri sosiți de la Muntenegru. Sala noastră a dominat rapid fondul sonor, iar Stipe a marcat primele coșuri ale alb-negrilor. Apoi, Mareks Mejeris a scuturat plasa de la mare distanță, 17-15, în vreme ce Emi Cățe a adus energie de pe banca de rezerve. Totuși, fundașul Wright, sosit la Budućnost direct din NBA, a înscris 10 puncte în sfertul inaugural, încheiat 25-25. 

 

Patrick Richard și-a trecut în cont două triple, așa că U-Banca Transilvania s-a distanțat la 46-41. Jones l-a urmat cu un coș, Stipe a continuat prestația eficientă din spațiul de trei secunde, gazdele intrând la cabine sub adăpostul a cinci lungimi, 48-43. U-Banca Transilvania și-a impus ritmul într-o manieră autoritară după pauză, când Mokoka, Richard și Stipanović au furnizat puncte. Richard a marcat pentru 61-48, fiind urmat de Jarell Eddie, 68-56. În plus, antrenorul oaspeților a fost eliminat, în timp ce favoriții noștri și-au menținut intensitatea până la fluierul final.

 

Andrija Stipanović a contribuit la victoria noastră cu 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Adam Mokoka a încheiat disputa cu 16 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Patrick Richard s-a evidențiat prin 15 puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Cred că dăruirea noastră și ambiția cu care am jucat în apărare au făcut diferența. Știam că sunt extrem de buni individual, au mulți jucători care pot să facă diferența. Doar unul a ieșit la rampă, fundașul Wright. Mă bucur că pe ceilalți i-am oprit, având totuși două absențe. Apărarea noastră a fost la înălțime, dar a contat și faptul că am avut 27 de pase decisive. Asta spune multe despre jocul nostru ofensiv și despre cum am înțeles să jucăm, ca o adevărată echipă. Fanii ne-au susținut, este ușor să te motivezi când joci în fața a peste 7.000 de oameni. Împreună cu ei putem face o figură frumoasă în EuroCup. Nu a fost neapărat meciul lui Andrija Stipanović sau Patrick Richard. Da, ei au jucat foarte bine, dar nu mă uit neapărat la punctele înscrise. Oricine poate marca. Aș vrea să îl evidențiez pe Adam Mokoka, pe care îl văd drept MVP al partidei. Per total, evoluția echipei contează cel mai mult. Dacă echipa merge bine, fiecare se va remarca în atac. Dacă echipa nu merge bine, atunci ne va fi mult mai greu. Scopul nostru este să câștigăm și toată lumea trebuie să contribuie. Nu am realizat nimic, mai avem încă 14 meciuri. Mai este mult până departe! 

 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

 

Am fost motivați încă de la început și am jucat ca o adevărată echipă. Am izbutit 27 de assit-uri, am găsit întotdeauna omul liber. Când faci asta, baschetul devine distractiv. Toată lumea se bucură și ai mai multă energie în apărare. A fost o atmosferă grozavă, avem cei mai buni fani din EuroCup. Este un sentiment minunat să câștigi în fața lor și îi așteptăm în număr și mai mare. Fiecare meci este important, deoarece toate partidele sunt dificile. Luăm totul pe rând, vom merge în Grecia și vom evolua în cea mai dificilă sală din Europa. Referitor la punctele marcate, nu mi-am pierdut încrederea și am continuat să arunc. Băieții m-au împins de la spate și mă bucur că a ieșit așa. 

 

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania

 

Este o victorie grozavă, împotriva unei echipe de tradiție din EuroCup. A fost o provocare mare și am arătat pe teren că ne dorim un rezultat mare. Am jucat dur, s-a văzut asta, dar mie îmi plac astfel de meciuri. Astăzi eu am câștigat bătălia cu Williams. Nu sunt adeptul limbajului grosolan în timpul meciurilor. Totuși, dacă sunt nevoit, voi răspunde. Prefer să mă concentrez la jocul nostru și la obținerea victoriei. În plus, mă bucur pentru Patrick Richard, a demonstrat încă o dată că este un adevărat marcator. Luăm totul pe rând, acum vom reveni în campionat și după aceea vom pleca la Salonic. Ne așteptăm să fie greu acolo, dar cred că avem valoarea necesară să câștigăm. 

 

Adam Mokoka, jucător U-Banca Transilvania

 

Sunt foarte fericit că am câștigat acasă. Am fost agresivi și am avut energie, iar după pauză am corectat din greșeli. Este o victorie meritată, cu siguranță! Sunt foarte fericit să joc aici, băieții m-au primit cu brațele deschise. Toată lumea încearcă să mă ajute, să mă integrez cât mai ușor. 

HAIDE "U"
10

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA Invest