imagine articol

Prima victorie în finala Ligii Naționale

U-Banca Transilvania a spart gheața în finala Ligii Naționale și a reușit să își apere propriul teren în meciul III. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan s-au impus în fața celor de la CSM CSU Oradea cu scorul 80-70. Cele două formații se vor reîntâlni luni, tot la BTarena, cu începere de la ora 19:00. Biletele pot fi achiziționate printr-un click AICI.

 

Cu o sală de aproape 10.000 de fani, clujenii au avut energie încă din primele minute și s-au instalat rapid la 10-0. CSM a răspuns cu 14 puncte la rând, Erick Neal punând din nou probleme defensivei noastre. Fundașul american a totalizat 16 puncte în sfertul întâi, câștigat de Oradea la o posesie, 26-28. Echipele au avut un parcurs echilibrat, astfel că la pauză tabela indica 43-43.

 

Richard și compania oferit o evoluție exactă după pauză, fiind atenți la lupta sub panou. Pivoții noștri au reușit recuperări importante și au putut declanșa contra-atacul. Drept urmare, Birčević ne-a desprins la 51-44, apoi Patrick Richard a dus scorul la 61-55. Atent la ratarea colegilor, Jalen Jones a introdus mingea în coș, 68-56. Alb-negrii au fost superiori pe teren și nu au cedat până la final.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Sunt foarte fericit pentru această victorie, mental era un meci extrem de greu după cele două înfrângeri de la Oradea. Cred că am intrat hotărâți să ne apărăm propriul teren. Le-am spus băieților că meciul de azi e cel mai important din actualul sezon. L-am tratat ca atare, apoi am stabilit că jocul de luni va fi cel mai important din acest sezon. Trebuie să îl tratăm ca atare. Mă bucur că am spart gheața în această finală, că ne-am luptat, chiar dacă ei au stat în mare parte din timp aproape de noi. Am avut mentalitatea corectă și trebuie să ne luptăm cu orice problemă. Aici mă refer la mingi pierdute, ratări și așa mai departe. Luăm fiecare posesie pentru a câștiga. Toate gândurile merg spre meciul de luni, sper să ne refacem fizic și să fim pregătiți mental. Va fi extrem de important să avem publicul alături de noi, la fel cum a fost acum. Ei ne-au ajutat în momentele grele, le-am zis și băieților că trebuie să aducă sala alături de noi. Pot reuși acest lucru printr-o dăruire exemplară și prin faptul că se aruncă după mingi sau se apără bine. Atunci sala va aprecia și ne va încuraja, ajutându-ne să câștigăm. David Lăpuște joacă cu mult curaj, indiferent cât timp petrece pe teren. E rodul muncii lui, se străduiește și a contribuit din plin astăzi. 

 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

 

Am avut mare nevoie de această victorie. Am obținut-o cu sprijinul fanilor noștri, care au demonstrat că sunt cei mai buni din țară. A fost o atmosferă grozavă și ne-am dorit mult să câștigăm. Seria este lungă, trebuie să ne odihnim și să fim gata pentru meciul de luni. După ce s-a întâmplat la Oradea, ne-am uitat în oglindă și am știut că fața noastră nu este aceea. Nu e vorba despre prestațiile individuale, ci doar despre echipă. Luăm fiecare meci pe rând și mergem mai departe. Sperăm să avem un public la fel de frumos și luni, le promitem fanilor că ne vom lupta. Vrem să ne apărăm cele două titluri câștigate și sperăm să continuăm tot așa. 

HAIDE "U"
0
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri