imagine articol

Prima victorie în amicale pentru U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania a disputat primul amical al presezonului și a obținut o victorie în Serbia. Echipa noastră a depășit-o pe Dynamic VIP Belgrad cu scorul de 77-73, meciul având loc în capitala țării vecine.

 

Mihai Silvășan a început cu o formulă alcătuită din Bryce Jones, Mihai Măciucă, Patrick Richard, Jarell Eddie și Andrija Stipanović, iar după 10 minute, tabela indica 13-21 în favoarea noastră. Apoi am încheiat prima parte cu un avantaj de 12 puncte, 31-43. 

 

Bryce Jones a reprezentat principalul pericol din partea clujenilor, americanul izbutind 12 puncte în prima repriză. De asemenea, Stipanović și-a făcut simțită prezența în spațiul de trei secunde și a totalizat 10 puncte în aproape 9 minute de joc. 

 

În a doua repriză, sârbii au alergat după egalare, însă U-Banca Transilvania a găsit soluții. Jarell Eddie a înscris coșuri de la mare distanță, în vreme ce Bryce Jones și-a continuat recitalul ofensiv, imprimând totodată viteză jocului. Drept urmare, ardelenii au încheiat meciul învingători.

 

Bryce Jones ne-a condus spre un rezultat pozitiv prin cele 27 de puncte, 4 intercepții, 2 recuperări și o pasă decisivă, pe când Jarell Eddie a adăugat 17 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. La rândul său, Andrija Stipanović a strâns 12 puncte, 6 recuperări și un assist. Totodată, Patrick Richard s-a evidențiat prin 7 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. 

 

Din punct de vedere statistic, U-Banca Transilvania a înregistrat procentaje de 45% la două puncte, 30% de la mare distanță și 93% la linia de pedeapsă. Am reușit 38 de recuperări și am distribuit 17 pase decisive, pierzând posesia mingii de 17 ori, la fel ca adversarii sârbi.

 

Campionii României vor disputa duminică, 3 septembrie, un nou meci de verificare. Richard și compania o vor întâlni de la ora 19:00 pe Spartak Subotica. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

A fost o primă partidă de pregătire extrem de utilă. Am jucat cu o echipă care era la al cincilea meci amical, însă cred că am controlat jocul și am condus de la un capăt la altul, deși pe final am întâmpinat anumite emoții. Am rulat tot lotul, mizând pe 11 jucători. Le-am permis adversarilor să revină în joc la un moment dat, dar sunt mulțumit de acest meci și de atitudinea băieților atât în faza de apărare, cât și în faza de atac. 

 

HAIDE "U"
0

Parteneri