imagine articol

Portret Zoran Krstanovic

Articol aparut in editia din 1 aprilie a cotidianului Adevarul, sub semnatura lui Robert Gal-Pal.Este cel mai bun baschetbalist al lui "U" Mobitelco şi unul dintre cei mai buni din ţară. În acest sezon, a contribuit decisiv la performanţa echipei sale de a termina pe prima poziţie la finalul sezonului.

Zoran Krstanovici a venit în România în anul 2005. Jucător la Novi Becej, în ţara natală, sârbul a primit o ofertă din România şi nu a stat foarte mult pe gânduri. Deşi nu auzise lucruri tocmai frumoase despre ţara noastră, Zoki a ales "U" Mobitelco şi nu regretă acest lucru.

"Baschetul nu a fost primul sport pe care l-am practicat. Am început să joc fotbal în oraşul natal, cu prietenii. Apoi, am mers la un meci de baschet şi mi-a plăcut foarte mult. De atunci, asta fac. În 2005, eram la Novy Becej şi agentul meu mi-a propus să joc în România. Nu auzisem prea multe lucruri bune despre această ţară, dar am acceptat. Mă simt extraordinar aici împreună cu soţia şi fiul meu şi, în tot acest timp, mi-am făcut o groază de prieteni. Românii sunt nişte oameni deosebiţi, calzi, de care m-am apropiat foarte mult", spune baschetbalistul.Este adorat de publicul clujeanAtitudinea sa din teren este extrem de apreciată de pătimaşii fani alb-negrii, pentru care a devenit unul dintre cei mai iubiţi jucători. Deşi nu are un joc spectaculos, sârbul contribuie decisiv la rezultatele bune ale echipei sale. Sub panou, este de neoprit, iar un lucru interesant despre jucător este faptul că nu zâmbeşte niciodată în timpul meciurilor. Krstanovici explică acest lucru prin faptul că este mereu foarte concentrat la joc."Pentru mine în timpul meciurilor nu este loc de zâmbete. Nu mi-am propus eu să fie aşa, dar pur şi simplu am fost crescut în acest spirit. Trebuie să dai absolut tot ce ai mai bun din tine pentru a obţine rezultatul aşteptat. La fel fac şi la antrenamte. Nivelul meu de concentrare rămâne mereu la potenţial maxim. În timpul liber, râd cât se poate de mult, am destule ocazii. Ştiu să fac şi asta", dezvăluie jucătorul.În Olanda a fost o perioadă tristă pentru elDupă un sezon petrecut la Cluj, Zoki a jucat un an în Ungaria, la BC Sopron, iar apoi a ales drumul Olandei. În turul ediţiei 2008-2009 a fost la Hanzevast Capital, dar a revenit la Cluj. După o discuţie cu Mircea Cristescu, managerul clubului clujean, a revenit cu un scop sigur: câştigarea campionatului. "Oraşul în care stăteam era frumos, dar oamenii de acolo nu mi-au plăcut deloc. Nu sunt atât de primitori ca românii. Anul acesta sper să câştigăm titlul. Clujul merită asta pentru cele două finale jucate în ultimii ani şi pentru publicul acesta minunat. Ei ne-au oferit multe de-a lungul anilor, acum a venit vremea să ne revanşăm", spune acesta.

Mai mult, promite că la finalul sezonului va mai purta o discuţie cu cei din conducerea clubului în legătură cu viitorul său, dar opţiunile sale tind spre continuitate în oraşul de pe Someş.PROFILNăscut: 18.07.1982, Mlin, SerbiaCarieră: a jucat la KK Sombor Mlin, KK Danubius, KK Polet Keramika, Novi Becej,  U-Mobitelco Cluj,  Hanzevast Capital Familie: Căsătorit, are un fiuCE-I PLACE"Să-mi petrec timpul împreună cu familia mea, să călătoresc şi bineînţeles să joc fotbal. Filmul meu preferat este << Patriotul>>".CE NU-I PLACE"NBA-ul nu-mi place. În fiecare an îşi pierde din calitate. Nu mai este baschet adevărat, totul este marketing. Se învârt extrem de mulţi bani acolo şi se mizează doar pe spectacol, pentru sponsorii care învestesc milioane de dolari".ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI-Care este cel mai valoros baschetbalist împotriva căruia ai jucat vreodată în România?-De departe Nicola Bulatovici. Un jucător cu multă experienţă, om de bază al echipei naţionale. Este un baschetbalist puternic şi înalt, pe care e foarte, foarte greu să-l depăşeşti. Poate face oricând diferenţa.-Luaţi titlul anul acesta?-Ar fi ceva extraordinar. E drum lung până acolo, dar simt că putem da lovitura. Avem un grup unit, jucăm un baschet bun şi trebuie să vină rezultatele. Clujul merită asta pentru cele două finale jucate în ultimii ani şi pentru publicul acesta minunat. Ei ne-au oferit multe de-a lungul anilor, acum a venit vremea să ne revanşăm.

Parteneri