imagine articol

Pierdem pe final meciul cu Reyer Veneția din etapa a treia a EuroCup

U-Banca Transilvania nu a putut să obțină o nouă victorie în 7Days EuroCup, după succesul de săptămâna trecută. Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au cedat la mare luptă întâlnirea cu Reyer Veneția, scor 80-85. 

 

Jordan Taylor a adus primele noastre puncte, în vreme ce Meindl a izbutit două coșuri de trei puncte, ducând scorul la 12-8. Extrem de agresivi în apărare, italienii au câștigat ușor mingi și apoi au jucat ca la carte faza de tranziție ofensivă, găsind adesea omul liber. Michael Bramos, jucător cu o bogată experiență în Euroligă la Panathinaikos, și-a ajutat colegii să treacă în avantaj pe finalul sfertului întâi, scor 20-26. Apoi și-a făcut simțită prezența o altă vedetă de la Reyer Veneția, și anume Jayson Granger. Fostul baschetbalist al Baskoniei a scuturat plasa pentru 22-33. 

 

Din nefericire, Reyer a dominat situația în spațiul de trei secunde. Prin multă luptă, adversarii ne-au fost superiori la recuperări. Totodată, americanul Willis a zguduit panoul cu mai multe slam-dunk-uri, 22-35. Taylor a închis prima repriză, cu o reușită pe sirenă, 33-40. În cele din urmă, Bramos a inaugurat repriza a doua de la mare distanță, apoi Veneția a mers la 38-45. Time-out-urile lui Mihai Silvășan au avut efect, iar jucătorii au strâns rândurile în defensivă. Totodată, am echilibrat situația la recuperări și am dat semne de revenire. Andrija Stipanović a sunat trezirea printr-un coș marcat în forță de lângă pivoții adversarilor, 57-61. Din nefericire, Bramos ne-a tăiat imediat elanul, 57-64. 

 

Susținuți de un public superb, campionii României au continuat să lupte. Pătrunderile de efect ale lui Meindl au limitat din diferență, 60-64. Deși Spissu și Freeman au înscris din spatele semicercului, alb-negrii nu și-au pierdut speranța. Stefan Birčević a reaprins sala, făcând ca tabela să indice 74-78. A existat o mare șansă prin Meindl, dar brazilianul nu a putut izbuti un fault-coș. Meindl a trimis o singură liberă în coș, 78-80, iar italienii nu au greșit de la linia de pedeapsă. Taylor s-a zbătut să ne apropie încă o dată, însă ne-am recunoscuți învinși.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Nu contează atât de mult felul cum am luptat, deși vreau să îi felicit pe băieți pentru determinare. Din păcate, nu am putut să câștigăm. Trebuie să vedem ce putem să îmbunătățim. Totodată, trebuie să jucăm cu mai mult curaj, deoarece avem șansele noastre în fiecare meci. Trebuie să credem mai mult în noi, întrucât și astăzi am stat în meci. Din păcate, nu am putut să înscriem anumite aruncări de trei puncte. Nu avem timp de plâns, mergem mai departe. 

 

Jordan Taylor, jucător U-Banca Transilvania

 

Am întâlnit o echipă puternică și din păcate am comis mai multe erori defensive. Totul s-a rezumat la greșelile noastre. Atmosfera a fost grozavă, mă aflu la prima mea experiență în România, nu știam la ce să mă aștept, dar sunt impresionat. 

Parteneri