imagine articol

Pallancanestro Brescia, un adversar de calibru pentru U-Banca Transilvania

În această săptămână se reiau meciurile din 7Days EuroCup, iar U-Banca Transilvania o va înfrunta pe teren propriu pe Pallancanestro Brescia. Meciul se va desfășura la BTarena cu începere de la ora 19:30, bilete fiind disponibile printr-un click AICI. Totodată, încleștarea va fi transmisă în direct la Prima Sport.

 

Alb-albaștrii vin din orașul Brescia, situat în regiunea Lombardia. Din punct de vedere sportiv, Brescia este mai cunoscută pentru fotbal, la echipa orașului evoluând, printre alții, și Ioan Ovidiu Sabău. Clubul de baschet a fost fondat în 2013 și a promovat în 2016 în LegaBasket, după o serie extrem de echilibrată cu Fortitudo Bologna. 

 

Brescia își dispută confruntările de pe teren propriu la PalaLeonessa, o arenă cu o capacitate de 5.000 de locuri. În scurta sa istorie, gruparea antrenată de Allesandro Magro a jucat o finală a Cupei Italiei în 2018 și a debutat în EuroCup un sezon mai târziu. De-a lungul timpului, Brescia a mai purtat numele sponsorilor Centrale del Latte di Brescia, Germani Transporti și FAP Investments. 

 

Referitor la Allesandro Magro, acesta este un tehnician tânăr, în vârstă de 40 de ani. Magro și-a început cariera ca secund la Livorno, apoi a petrecut opt sezoane ca asistent la celebra Montepaschi Siena, punând umărul la adjudecarea a șapte titluri consecutive ale Italiei. Magro le-a mai pregătit pe Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia), respectiv MKS Dabrowa Gornicza (Polonia).

 

În lotul celor de la Brescia se regăsesc câțiva dintre cei mai importanți jucători italieni. De exemplu, Amedeo Della Valle a activat mai mulți ani în prima reprezentativă a Italiei, fiind un marcator pur-sânge. Unii dintre suporteri probabil că își aduc aminte de prestația izbutită de către Della Valle în februarie 2018, când Italia s-a deplasat la Cluj-Napoca pentru întâlnirea cu România. În acel meci, Amedeo a reușit 29 de puncte. 

 

Brescia mizează și pe doi americani cu pașaport italian, și anume Chris Burns, respectiv John Petrucelli. Burns s-a aflat la un moment dat și în efectivul Italiei, bifând prezențe la EuroBasket 2015. Un alt nume important este cel al căpitanului David Moss, în vârstă de 39 de ani. Acesta joacă în Italia din 2007 și a mai îmbrăcat maioul formațiilor Montepaschi Siena, Virtus Bologna sau Olimpia Milano. Moss a câștigat de patru ori titlul în Italia și de trei ori SuperCupa. 

 

Nu trebuie omis nici fostul nostru adversar de la Darrușafaka, Troy Coupain. Fundașul american s-a transferat în vară la Brescia și parcurge un sezon excelent în 7Days EuroCup. Totodată, în actualul sezon s-a remarcat și CJ Massinburg, care a sosit în Italia de la Limoges.

 

Brescia a înregistrat până la ora actuală un bilanț de două victorii și două eșecuri în 7Days EuroCup. 

Parteneri