imagine articol

Omul care aduce titlul

La 26 de ani, este cel mai titrat baschetbalist român aflat în activitate, dar încă este flămând după trofee.

În timp ce alţii colecţionează bani vechi sau timbre, Levente Szijarto are un adevărat hobby în a strânge trofee după trofee, având deja în palmares şapte titluri naţionale, două cu West Petrom Arad şi cinci cu CSU Ploieşti, cărora li se adaugă cinci Cupe ale României şi FIBA Eurocup cucerite tot cu echipa prahoveană. O serie incredibilă pe care vrea să o continuie la “U” Mobitelco. “E un lucru bun că sunt considerat talisman, dar nu-i vorba că port noroc, ci că îmi dau şi sufletul pentru a-mi ajuta echipa. Medaliile câştigate sunt satisfacţia muncii mele şi nu mă despart niciodată de ele. Sper ca la sfârşitul sezonului să-mi îmbogăţesc colecţia, chiar dacă va trebui să-mi cumpăr un dulap mai încăpător”, a declarat glumind orădeanul.

Nu vrea în vacanţă

Deşi vremea călduroasă de afară te duce cu gândul la mare şi soare, Szijarto nici nu vrea să audă de timp liber. Are în cap doar baschet, când doarme visează scheme de joc şi plănuieşte stoparea hegemoniei fostei sale echipe, CSU Asesoft: “Nici nu iau în calcul un eşec la Sibiu. Sigur ne calificăm în semifinale, unde putem furniza surpriza. Ploieştiul ne-a bătut deja de patru ori în actualul sezon, dar roata se întoarce întotdeauna”.

Îi place “studenţia”

Cât despre viitor, fundaşul vrea să îmbrace maieul alb-negru încă cel puţin un sezon. “Mai am un an de contract şi sunt şanse mari să continui la “U”. Mă simt bine aici, nu m-am aşteptat ca suporterii să mă primească atât de bine, având în vedere trecutul meu”, a mărturisit Szijarto.

Articol de Roxana Prichici, Prosport
Foto: Prosport

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit