imagine articol

O nouă întâlnire cu BC CSU Sibiu

U-Banca Transilvania dispută sâmbătă, 28 decembrie, ultimul meci oficial al anului. Formația noastră o înfruntă pe BC CSU Sibiu, în sferturile de finală ale Cupei României. Confruntarea va avea loc la BTarena cu începere de la ora 17:00.

După ce s-au duelat săptămâna trecută în Liga Națională, cele două grupări se reîntâlnesc mâine, în jocul care va fi transmis în direct la Digi Sport 2. Disputa desfășurată la Sala Transilvania a fost începută mai bine de către vulturi, care au condus și la 11 puncte pe tabela de marcaj. Clujenii au revenit spectaculos după pauză și au izbutit să se impună la scorul de 77 la 71. Prin cele 19 puncte, Patrick Richard a fost cel mai bun marcator al nostru. De asemenea, Artis Ate a strâns 14 puncte, în timp ce Darko Planinić și Kerron Johnson au contribuit cu 11 puncte fiecare. 

Sibiul reprezintă însă un adversar de calibru, iar pivoții lui Dan Fleșeriu sunt extrem de puternici în spațiul de trei secunde. Drept dovadă, la meciul precedent sibienii au izbutit nu mai puțin de 13 recuperări ofensive. Un rol important îl joacă aici Randal Falker, Isaiah Philmore și Chris Cooper. În atac, Barry Steward, Jordan Chatman și Jared Jordan pot pune probleme oricărei defensive din Liga Națională. 

Returul va avea loc pe 15 ianuarie la Sibiu. Până atunci, sportivii noștri vor avea deplasări la Timișoara și în Israel. Totodată, U-BancaTransilvania își va măsura forțele cu SCM U Craiova pe 11 ianuarie.

Mihai Silvășan, antrenor principal:

„Va fi o dublă importantă de calificare pentru Final Four-ul Cupei României. Consider că ar fi o greșeală să îi desconsiderăm, gândindu-ne doar la ultimele două meciuri, pe care le-am câștigat. Cred că trebuie să abordăm foarte serios partida. Am muncit în ultima săptămână la acest aspect. Trebuie să avem intensitate și să limităm numărul recuperărilor ofensive pe care Sibiul le face. Am avut probleme în jocul precedent, ei sunt o forță sub panou și stau cel mai bine la acest capitol din Liga Națională. Trebuie să ne întrebuințăm bine să le facem față. Pe de altă parte, ne dorim să câștigăm și sperăm să o facem la o diferență cât mai mare, pentru a obține ulterior calificarea”.

Parteneri