imagine articol

Noua reglemantare FIBA

FIBA aproba foaia de arbitraj electronica

Comunicat Federatia Romana de Baschet:
"In urma recentei intruniri a Comisiei Tehnice FIBA, s-a acceptat utilizarea Foii de Arbitraj FIBA Europe in format electronic (digital) de catre organizatorii de competitii, daca acestia vor dori acest lucru in viitor.

Oficialul FIBA Europe Miguel Betancor - cel care a condus echipa de designeri care a lucrat la acest proiect - a declarat: "Acest proiect a fost introdus in ideea de a simplifica munca oficialilor, arbitrilor si observatorilor. Nu am avut intentia de a crea un program care sa inlocuiasca vreunul dintre oficiali, ci doar sa ajute la cresterea randamentului muncii acestora si sa reduca la minimum erorile umane."

Foaia de Arbitraj Electronica este deja solicitata de o serie de federatii nationale/organizatori de competitii.
Foaia de Arbitraj in versiune electronica permite identificarea in format video a actiunilor de joc inregistrate de scorer. De asemenea, poate fi utilizata de catre antrenori sau arbitri pentru analiza jocului.

"Am lucrat la acest proiect pe toata durata ultimilor 5 ani. El a fost introdus pentru prima data in 2005, la turneul EuroBasket Belgrad, iar Miguel si echipa lui a muncit din greu pentru perfectionarea lui si ajungerea la un nivel la care - credem noi - reprezinta un accesoriu performant, de real ajutor", a declarat Secretarul General FIBA Europe, Nar Zanolin".

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit