imagine articol

Modibo Diaby va face parte din echipa de seniori a clubului nostru

După Tudor Șomăcescu, un alt junior va face pasul spre echipa de seniori a clubului nostru. Este vorba de Modibo Diaby, un baschetbalist originar din Mali, care s-a format la academia U-BT. Acesta are 17 ani, măsoară 2.00 metri și poate fi folosit pe poziția de extremă.

 

Născut pe 18.07.2003 la Sikasso, în Mali, Modibo a fost inclus într-un top al celor mai promițători baschetbaliști din Europa la categoria sa de vârstă. În același top, realizat de site-ul de specialitate eurobasket.com, s-a regăsit și Ștefan Grasu.

Diaby este considerat jucător autohton și a evoluat chiar pentru naționala României la Balkanic Next Star, în 2018. Modibo a cucerit trei medalii de aur la campionatele de juniori: în 2018, la U16, și în 2019, la U16 și U18. În ultima ediție de campionat, el a activat în Liga I, acolo unde a înregistrat statistici de 7.6 puncte, 8.6 recuperări și 15.4 la eficiență.

Modibo este elev la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca și se află deja cu prima echipă în Serbia, la turneul de pregătire pe care îl efectuează baschetbaliștii noștri.


MODIBO DIABY, jucător U-Banca Transilvania:


„Sunt foarte fericit că am ajuns la echipa de seniori a lui U-BT. Este destul de greu pentru mine, nu știu foarte bine engleză și imi este dificil să comunic cu coechipierii mei. Îmi doresc să progresez și să ajung cât mai departe în acest sport și vreau să arăt tuturor cât de mult pot să ajut această echipă. Sper ca, în viitorul apropiat, echipa să se poată baza pe mine. Nu știu încă ce îmi rezervă viitorul, dar știu că în prezent asta este ceea ce vreau să fac!”

Parteneri