imagine articol

Mihai Silvășan, înaintea partidei cu Gran Canaria: „Nu ne temem de ei, suntem motivați și vrem victoria”

Au mai rămas câteva ore până la întâlnirea cu Gran Canaria, nimeni alta decât campioana en-titre a BKT EuroCup. Partida este programată marți, 21 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, la BTarena. Se anunță o sală plină, așa că ultimele bilete pot fi achiziționate printr-un click AICI. Totodată, meciul va fi transmis în direct la Prima Sport 2.

 

La Cluj-Napoca sosește o grupare de tradiție din EuroCup. Spaniolii au cucerit trofeul în sezonul trecut în dauna celor de la Turk Telekom și puteau participa în Euroligă, dar au refuzat acest lucru. Drept urmare, formația antrenată de slovenul Jaka Lakovič are obiective mari și în actuala stagiune, una începută fără greșeală. 

 

Gran Canaria are 7 victorii din tot atâtea posibile, învingând-o ultima dată pe Slask Wroclaw cu 81-77. De asemenea, formația din Las Palmas vine cu moralul ridicat, printr-un rezultat pozitiv obținut în fața Zaragozei, în Liga ACB. Cei mai buni marcatori ai galben-albaștrilor au fost Brussino și Slaughter, cu câte 16 puncte fiecare. 

 

De menționat faptul că Nico Brussino a suferit o accidentare în jocul cu Zaragoza și nu a efectuat deplasarea spre Cluj-Napoca. Mai mult, Gran Canaria a pierdut ultima dată acum o lună, în campionat, cu Murcia. În Liga ACB, viitorii noștri adversari se află pe locul 8, cu un bilanț de 6 rezultate pozitive și 4 eșecuri. 

 

Până acum, cel mai bun marcator al celor de la Gran Canaria în EuroCup este Nico Brussino, care are medii de 11.1 puncte, 3.3 pase decisive și 2.1 recuperări. Distribuția minutelor este echilibrată, astfel că Miquel Salvo, A.J. Slaughter și Ben Lammers au cifre asemănătoare cu ale argentinianului. 

 

Pe de altă parte, Gran Canaria este a doua grupare din EuroCup la numărul de pase decisive, jucătorii insulari având o medie de 22.6 pase decisive. În schimb, defensiva rămâne unul dintre punctele tari pentru U-Banca Transilvania, alături de forța în spațiul de trei secunde. Clujenii sunt pe doi în topul recuperărilor, cu o medie de 39.1 mingi culese de sub panou. 

 

U-Banca Transilvania o înfruntă în premieră pe Gran Canaria, dar a mai învins nume importante din baschetul spaniol, precum Unicaja Malaga în Basketball Champions League, respectiv Joventut Badalona în EuroCup. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Urmează al optulea meci în EuroCup. Suntem într-o situație bună până acum, avem șansa ca mâine să ne luptăm pentru locul întâi. Din punctul nostru de vedere, nu vrem să facem un eveniment extraordinar din acest meci. Vrem să tratăm jocul ca pe oricare din această competiție, chiar dacă jucăm cu campioana, o echipă provenită din cea mai puternică ligă a Europei. Vrem să jucăm un baschet de calitate, să etalăm o apărare agresivă, în așa fel încât să facem viață grea echipei adverse la fiecare posesie. Dacă vorbim de calitățile lor, au o formație competitivă, cu foarte mulți jucători de valoare. Deși le lipsesc doi dintre oamenii de bază, au extrem de multe arme. În general, ei joacă în 12 jucători. Majoritatea baschetbaliștilor au cel puțin 10 minute de joc, deci cu siguranță se vor baza pe o rotație lungă și mâine. Suntem pregătiți, nu avem probleme cu accidentările, chiar dacă ne-am speriat după partida de la Brașov. Toată lumea e aptă și dornică să evolueze! Evident că e cel mai greu meci, nu doar din punct de vedere al clasamentului, ci și din prisma evoluției avute de Gran Canaria. Și-au păstrat oamenii de bază și antrenorul, deci vom juca împotriva celei mai bune echipe din grupă și probabil din EuroCup. Nu ne temem de ei, suntem motivați și vrem victoria. Cu altceva nu vom fi mulțumiți! Așteptăm o sală plină și suntem extrem de mulțumiți pentru felul cum am fost susținuți până acum. Contează prezența fanilor la fiecare meci, e o motivație în plus pentru toată lumea și sunt al șaselea jucător pentru noi. Am adus nume mari aici datorită faptului că jucăm în EuroCup. Ne bucurăm că suntem aici și că putem să le oferim spectatorilor meciuri cu asemenea echipe. Suntem în a doua competiție europeană și sperăm să rămânem cât mai mult timp aici. 

 

Jarell Eddie, jucător U-Banca Transilvania

 

Suntem entuziasmați de acest meci și cred că ne-am pregătit bine. Suntem concentrați și pregătiți să ne luptăm pentru o victorie. Gran Canaria este o echipă dezvoltată din punct de vedere a inteligenței în joc. Evoluează colectiv, în forță, așa că trebuie să fim pregătiți. Sunt convins că va fi un meci grozav. Parcursul nostru de până acum este îmbucurător atât pentru noi, cât și pentru baschetul românesc. Ne bucurăm de acest succes, dar încă nu s-a terminat sezonul. Nu suntem nici măcar la jumătate, suntem în continuare înfometați de victorii. Vrem să continuăm tot așa. Sunt foarte fericit aici, îmi place clubul, antrenorii și colegii. A fost o decizie grozavă să vin aici. Întotdeauna este formidabil să joci cu sala plină, îi așteptăm pe suporteri în număr mare! 

HAIDE "U"
0

Parteneri