imagine articol

Lotul de seniori a inceput pregatirea

Echipa de seniori a clubului nostru a efectuat in aceasta dupa-amiaza primul antrenament indoor din noul sezon, in sala de antrenament a Polivalentei.

Marcel Tenter: "Ne bucuram de startul noului sezon, suntem nerabdatori sa incepem, speram intr-un sezon foarte bun. Am adus jucatori foarte experimentati, jucatori care stiu ce inseamnna competitia la cel mai inalt nivel si care sa concretizeze dorintele noastre de a obtine un trofeu. Suntem cu lotul la zi la aceasta ora, toata lumea stie transferurile pe care le-am facut. Marea provocare va fi in ce masura vom reusi sa construim o echipa care sa joace un baschet colectiv, avem jucatori valorosi individual, insa va trebui sa stim sa ne folosim de aceste arme intr-un mod in care fiecare jucator sa se simta util. Eu zic ca avem o echipa mai vicleana, cu jucatori care au stiinta jocului un pic mai buna si sper ca acest lucru sa se vada atat in atac, cat si in aparare. Nivelul de antrenament trebuie sa fie extrem de ridicat. Sigur ca mi-as fi dorit inca o competitie, cred ca ar fi fost bine pentru jucatori sa prinda mai multe minute, mai multe meciuri si mi-ar fi fost si mie mai usor, insa principalul scop, dincolo de obtinerea unui rezultat foarte bun, este crearea unui nucleu pe care sa il putem intregi de la an la an. Din acest punct de vedere, acest sezon este foarte important pentru noi. Avand in vedere ca am inceput sezonul acesta intr-o noua formula, aveam nevoie de un nume marcant in aceasta echipa si Kyndall Dykes reprezinta exact ceea ce ne-am dorit si ceea ce suporterii au asteptat. Noul capitan al echipei este Tudor Jucan, nici nu putea fi altcineva, este un lider si un caracter extraordinar. In noul sistem competitional cred ca vom avea un campionat extrem de disputat, cel mai tare campionat din ultimii ani si cred ca, din punctul de vedere al publicului, va fi grozav, va fi mai spectaculos. Obiectivul pentru acest sezon este maximum din ceea ce putem, numarul 1 bineinteles, intotdeauna!".

Tudor Jucan: "Este o onoare pentru mine sa fiu capitan la aceasta echipa, vin dupa ce Silvasan a fost capitan la Cluj timp de 10 ani si voi incerca sa tin si eu jucatorii cat mai aproape, sa fim o echipa in sensul cel mai bun al cuvantului si sa facem lucruri cat mai bune in noul sezon. La Cluj, tot timpul se cere mult si este normal, pentru ca se investeste mult si speram sa vina cat mai multa lume la sala in acest sezon. La prima vedere, avem un lot foarte bun si suntem acoperiti pe toate posturile, dar cel mai important lucru este sa trecem de aceasta perioada, caci este o perioada foarte grea. Speram sa nu avem parte de accidentari" 

Filip Adamovic: "Este al treilea sezon in Romania, sunt la a treia echipa, sper ca de data aceasta sa reusesc sa castig campionatul. A fost usor sa iau decizia de a veni la U-Banca Transilvania, nu am stat mult pe ganduri, am venit la o echipa mare, valoroasa, este un oras frumos, asa ca nu a trebuit sa stau pe ganduri pentru a lua aceasta decizie. Faptul ca voi juca din nou impreuna cu Dykes cred ca va fi un avantaj, pentru ca ne stim stilul de joc, avem relatiile de joc stabilite".

  • Lotul de jucatori prezenti la primul antrenament in sala: Tudor Jucan, Catalin Baciu, Filip Adamovic, Rolland Torok, Darius Hargrove, Andrii Kalnichenko, Karamo Jawara, Camil Berculescu, Alex Mircean, Wilhelm Brosser, Bogdan Pogacean.
  • Antrenor principal: Marcel Tenter
  • Antrenori secunzi: Dorin Pintea, Mihai Silvasan
  • Kinetoterapeuti Adrian Resteman, Tudor Pintea

De la antrenamente au lipsit: Kuti Nandor, Tudor Gheorghe (au participat la Campionatul European cu nationala Romaniei U18), Ivan Zigeranovic (invoit de conducerea clubului, va ajunge in urmatoarele zile la Cluj), Muhamed Pasalic (la lotul national al Bosniei Hertegovina), Kyndall Dykes (invoit de conducerea clubului, va ajunge in cursul acestei luni la Cluj). 

Parteneri