imagine articol

Léo Meindl și naționala Braziliei sunt la un pas de calificarea la Campionatul Mondial

Această pauză a adus mai multe meciuri și în preliminariile Campionatului Mondial din 2023. În faza de calificare de pe continentul american, reprezentativa Braziliei a repurtat două victorii.

 

Naționala lui Léo Meindl a obținut o victorie de răsunet în fața Statelor Unite ale Americii. Meciul s-a desfășurat la Washington DC, iar Selecao s-a impus cu 94-79. Așa cum era de așteptat, gazdele au abordat partida fără jucătorii din NBA sau Euroligă, cel mai cunoscut dintre aceștia fiind Langston Galloway.

 

Pe de altă parte, la Brazilia au evoluat Marcelinho Huertas, Victor Benite sau Cristiano Felicio. Sportivii îmbrăcați în verde și-au arătat rapid intențiile legate de încleștare și au condus cu 21-30 după primul sfert. În cele din urmă, oaspeții s-au impus fără emoții. 

 

Meindl a bifat 28 de minute pe parchet, perioadă în care s-a evidențiat cu 8 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă, cu un indice al eficienței de 14.

 

Mai apoi, Brazilia s-a deplasat la Chihuaha și a dat piept cu naționala Mexicului. Trupa lui Gustavo de Conti și-a adjudecat fără emoții victoria, scor 102-56. Léo a strâns 9 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și un capac în cele 22 de minute petrecute pe teren. 

 

Brazilia este la un pas distanță de calificarea la Campionatul Mondial, fiind pe locul doi în grupă, cu un bilanț de 7 succese și 3 înfrângeri. Următoarele etape se vor desfășura în primăvara anului viitor. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTransylvania Recovery CenterReco SportConsiglieri