imagine articol

Karlo Žganec va fi operat la umăr. Néstor Colmenares este noul jucător al echipei noastre

Karlo Žganec s-a accidentat din nou la umăr și va fi supus unei intervenții chirurgicale. Potrivit RMN-ului efectuat de croat, acesta a suferit o luxație și o subluxație articulară recurentă. Drept urmare, U-Banca Transilvania a transferat un nou baschetbalist cu experiență la cele mai importante competiții internaționale. Este vorba despre Néstor Colmenares, un sportiv care face parte din reprezentativa Venezuelei, acolo unde este coleg cu Gregory Vargas.

În vârstă de 32 de ani, Colmenares este poreclit Bestia, întrucât se luptă cu ferocitate pe teren. El măsoară 2.03 metri și evoluează pe poziția de extremă de forță. Ultima dată, Néstor a jucat în Israel, la Maccabi Haifa, unde a fost legitimat și Vargas.

Colmenares a studiat în Statele Unite, la colegiile Indian Hills din Iowa, respectiv Campbellsville University din Kentucky. Apoi și-a început cariera profesionistă la Pescadores. Venezueleanul a mai îmbrăcat maioul grupărilor Cocodrilos de Caracas (Venezuela), Club Atlético Unión (Argentina), Club Trouville (Uruguay), Guaros de Lara (Venezuela).

Alături de echipa națională, Néstor a cucerit două medalii de aur la FIBA South American Championship. Mai mult, el a participat la Olimpiada de la Rio, dar și la Campionatul Mondial din China, desfășurat în 2019. La acea întrecere, noul nostru jucător a contabilizat medii de 9.2 puncte, 5.8 recuperări și 2.0 pase decisive.

Parteneri